Burger
ဘာဂါျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိပါတယ္။ျပဳလု ပ္တဲ့အမ်ိဳးအစားအလိုက္နာမည္ကြဲေခၚေလ့႐ွိပါတယ္။Chicken Burger,Beef Burger,Cheese Burger, Ham Burger စသျဖင့္အတြင္းမွာထည့္တဲ့ပါဝင္ပစၥည္းေပၚမူတည္ၿပီးကြဲျပားသြားမွာျဖစ္ပါတယ္။အေျခခံျပဳလုပ္နည္းမွာအားလံုးအတူတူ ဘဲျဖစ္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
................
ဘာဂါေပါင္မုန္႔ - ၅လံုး
ၾကက္သား/ငါး/အမဲသားျပား - ၅ခ်ပ္
ခ်ိစ္ (chadder)- ၅ခ်ပ္ (ခ်ိစ္ဘာဂါအတြက္)
ဟမ္(Ham)-ready made အသားျပား(Ham Burger အတြက္)
ေထာပတ္ - ၅ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
မေရာနစ္ - ၅ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ - တလံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
ဆလပ္ရြက္ - တစ္ပင္
တြဲဖက္စားရန္အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္၊ခ်ီလီေဆာ့စ္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္
ၾကက္သား/အမဲသားျပားျပဳလုပ္နည္း
..............................................
ၾကက္သား/အမဲသား -၅၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
မုန္လာဥနီ - တစ္ဇြန္း(ေသးေသးစိတ္)
ဆား - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
င႐ုပ္ေကာင္းအျဖဴ - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ -အရည္(အနည္းငယ္)
ေကာ္မႈန္႔/ေျပာင္းမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
(၁)ပန္းကန္တခုတြင္အသားႀကိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ၾကက္သြန္ေသးေသးစိတ္ထည့္ပါ။မုန္လာဥေသးေသးစိတ္ထည့္ပါ။
(၂)ဆားင႐ုပ္ေကာင္းဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴအရည္ေကာ္မႈန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးအနည္းငယ္က်စ္ေအာင္႐ိုက္ေပးၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္အေအးခံထားပါ။
(၃)ေအးၿပီးအနည္းငယ္မာလာပါက၅ပံုအညီအမ်ွခြဲၿပီးပံုစံခြက္အဝိုင္းသို႔မဟုတ္ဘူးအဖံုးျဖင့္ထည့္ၿပီးအဝိုင္းျပားျပဳလုပ္ပါ။(ၾကာ႐ွည္သိမ္းလိုပါကအ ဝိုင္းျပားမ်ားကိုပလပ္စတစ္ျဖင့္ေသခ်ာထည့္ၿပီးအခဲခန္းတြင္သိမ္းပါ)
(၄)ဘာဂါျပဳလုပ္မည့္အခ်ိန္တြင္ဒယ္အိုးအျပန္႔တခုတြင္ေထာပတ္သို္႔မဟုတ္ဆီထည့္ၿပီးအေနေတာ္မီးျဖင့္အသားက်က္ၿပီးအေရာင္ရသည္ထိနွစ္ဖက္လွန္ႁပီးေၾကာ္ထားပါ။
ဘာဂါျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
.............................
(၁)ဘာဂါေပါင္မုန္႔ကိုအထပ္ေအာက္ထပ္ျခမ္းထားပါ။
(၂)ဒယ္အိုးအျပန္႔တခုတြင္ေထာပတ္တဇြန္းထည့့္ၿပီးေပါင္မုန္႔၏အတြင္းသားကိုအိုးကင္းကပ္အပူေပးပါ။
(၃)ၿပီးလ်ွင္ေပါင္မုန္႔၏အတြင္းႏွစ္ဖက္ကိုမေရာနစ္လူးပါ။ဆလပ္ရြက္၊ၾကက္သြန္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးအသားျ ပားသို႔မဟုတ္ခ်ိစ္(ႏွစ္မ်ိဳးစလံုးလည္းထည့္ႏိုင္)ထည့့္ၿပီးအေပၚမွက်န္ေပါင္မုန္႔တျခမ္းကိုအုပ္ေပးပါ။
(၄)တြဲဖက္အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ခ်ီလီေဆာ့စ္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment