23 December 2015

ပုဇြန္ေကာ္ျပန္႔စိမ္း



Popiah (Fresh Spring Rolls)
ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ေကာ္ျပန္႔စိမ္းကိုေနရာေဒသအလိုက္ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္စားသံုးေလ့႐ွိပါတယ္။ခုလုပ္ထားတဲ့ပံုစံကေတာ့စကၤာပူမွာpopiahလို႔လူသိမ်ားတဲ့ေကာ္ျပန္႔စိမ္းျဖစ္ပါတယ္။အခ်ိဳအစပ္ပံုစံႏွစ္မ်ိဳး႐ွိပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ေကာ္ျပန္ ့ဖက္ - ၁၅ရြက္
ဆလပ္ရြက္ - ႏွစ္ပင္ ခင္းရန္
စိမ္းစားဥ - တလံုး အႀကီး
မုန္လာဥနီ - တစ္ေတာင့္
ေဂၚဖီ - တစ္ထုပ္ အေသး
ဘိုစားပဲ သို႔ ေရႊပဲ - လက္တစ္ဆုပ္
ပဲပင္ေပါက္ - ၁၅၀ဂရမ္ တဆယ္သားခန္႔
ပဲျပား - ႏွစ္တံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ၃ေျမာင္း
ၾကက္သြန္မိတ္ - ၅ပင္
ပုဇြန္ - ၁၅ေကာင္(ဂဏန္းႏွစ္သက္ရာ)
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
တြဲဖက္ေဆာ့စ္
**********
Sweet Sauce
Sambal Sauce
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္
ေျမပဲႏွမ္းေထာင္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ေကာ္ျပန့္ဖက္ကိုခြာၿပီးအဝတ္ေရစိုဖန္႔ဖန္႔ျဖင့္အုပ္ထားေပးပါ။
(၂)ပုဇြန္ကိုအခြံသင္ၿပီးေရေဆးသန္႔စင္ကာျပဳတ္ထားသို႔ေၾကာ္ထားပါ။သတ္သတ္လြတ္လည္းလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
(၃)အသီးအႏွံမ်ားျဖစ္သည့္ေဂၚဖီ၊ဥနီ၊ပဲသီးစိမ္းစားဥတို႔ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။ပဲျပားကိုေသးေသးစိတ္ၿပီးေၾကာ္ထားပါ။
(၄)အိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိတ္ကာဆီသပ္ပါ။လွီးျဖတ္ထားေသာသီးႏွံမ်ားကိုထည့္ၿပီးမီးျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ပါ။
(၅)ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးေမြေပးကာအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးထြက္လာေသာေရမ်ားက္ိုစစ္ထားပါ။
(၆)ေရစစ္သြားပါကၾကက္သြန္မိတ္ပဲျပားေၾကာ္တို႔ကိုေသးေသးလွီးၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာေကာ္ျပန္႔ထုပ္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
(၇)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကေကာ္ျပန့္ဖက္ကိုခင္းပါ။ႏွစ္သက္ရာေဆာ့ကိုအလယ္တြင္လူးပါ။ဆလပ္ရြက္ခင္းၿပီးေၾကာ္ထားေသာသီးႏွံစံု၊ပုဇြန္တို့ကိုအေပၚမွတင္ၿပီးမိမိႏွင့္နီးရာဘက္မွစတင္လိတ္ေပးပါ။(၈)ၿပီးလ်ွင္လိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးပန္းကန္တြင္ထည့္ကာအေပၚမွႏွစ္သက္ရာေဆာ့စ္ေျမပဲႏွမ္းေထာင္းၾကက္သြန္ေၾကာ္ျဖဴးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ၾကက္ဥထည့့္လိုပါကၾကက္ဥကိုအခ်ပ္လိုက္ေၾကာ္ၿပီးအမ်ွင္စိတ္ကာထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
................
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...