19 December 2015

ငွက္​​ေပ်ာဆႏြင္​းမကင္​း


ျမန္မာ့အစားစာအခ်ိဳပြဲေတြထဲကတခုျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာသီးဆႏြင္းကင္းကိုေမြးေန႔ပြဲအလႉပြဲေတြမွာတည္ခင္းေလ့႐ွိတာမို႔အေတာ္မ်ားမ်ားႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့ျမန္မာျပည္ျပန္တိုင္းသတိတရအျမဲဝယ္စားျဖစ္တဲ့မုန္႔ေလးလည္းျဖစ္ပါတယ္။တေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းကြဲျပားၾကတာမို႔ဆိုဖီယာရဲ႕လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီး - အလံုး၂၀
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၁၀၀ဂရမ္
ေ႐ႊၾကည္မႈန္႔ အႏု - ၁၀၀ဂရမ္
ၾကက္ဥ - ၃လံုး
သၾကား - ၁၂၀ဂရမ္
ေထာပတ္/ဆီ -၁၀၀ဂရမ္
သစ္သီးေျခာက္အေရာ - ၁၀၀ ဂရမ္ (စပ်စ္ေျခာက္)
အုန္းနို႔ခရင္မ္ - ၃၀၀ ml
အုန္းသီးမႈန္႔ - တစ္ပန္းကန္ ၃၀ ဂရမ္
ဆား - လ႓က္ဇြန္း တဝက္
အေရာင္အနီ - ၃စက္
ဘိန္းေစ့ - တစ္ဇြန္း Tbsp
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဦးစြာပထမဇလံုတခုတြင္ငွက္ေပ်ာသီးမွည့္ကိုအာလူးေခ်တံျဖင့္ေခ်ေပးပါ။
(၂)အားလံုးေၾကပါကက်န္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို(ဘိန္းေစ့မွအပ)တခုဆီထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။ဂ်ံဳလံုးမ်ားမျဖစ္ေစရန္ေသခ်ာေမြေပးပါ။
(၃)ၿပီးလ်ွင္အိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီးမီးေပၚတင္ကာဆီျပန္လံုးလာသည္ထိေမြေပးၿပီးဆီလူးထားေသာမုန္႔ဖုတ္ဘမ္းတြင္မုန္႔နွစ္ကိုေလာင္းထည့္ပါ။
(၄)မ်က္နွာျပင္ညီေအာင္လုပ္ၿပီးအေပၚမွဘိန္းေစ့ျဖဴးကာအေပၚမီးမ်ားမ်ားေအာက္မီးနည္းနည္းျဖင့္ဖုတ္ပါ။Ovenအပူခ်ိန္အေပၚ၂၂၀ဒီဂရီေအာက္၁၂၀ဒီကရီျဖင့္၃၀မိနစ္ခန္႔ဖုတ္ပါ။၁၅မိနစ္တခါလွည့္ေပးပါ။
(၅)မုန္႔မ်က္နွာျပင္အေရာင္ရလ်ွင္မုန္႔ဘမ္းအလယ္ကိုတုတ္ေသးေသးျဖင့္ထိုးၾကည့္၍မုန့္သားက်က္မက်က္စစ္ၾကည့္ၿပီးမုန္႔သားက်က္ပါကထုတ္ယူအေအးခံ၍လိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။

1 comment:

  1. ၾကက္ဥ မစားသူအတြက္ ဘာအစားထိုးရမလဲ?

    ReplyDelete

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...