19 December 2015

ၾကက္ဥပူတင္း

Pudding with Gelato
ဂ်ံဳပူတင္းကိုသူ႔ၾကည့္ဘဲအခ်ိဳပြဲအျဖစ္တည္ခင္းႏိုင္သလိုဖာလူဒါနဲ႔တြဲဖက္စားဖို႔လည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။အာဟာရလည္းျဖစ္ျပီးကေလးလူႀကီးအားလံုးႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့႐ိုး႐ိုးၾကက္ဥပူတင္းထက္ဂ်ံဳပူတင္းကိုပိုႏွစ္သက္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္ဥ - ၆လံုး
ႏြားနို႔ - ၆၅၀ ml
နို႔ဆီ - တစ္ဘူး
ဗနီလာ အနံ႔ - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ဂ်ံဳ - ၅၀ဂရမ္ (၄ဇြန္း စားပြဲဇြန္း)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
*************
(၁)ovenကိုအပူခ်ိန္၂၀၀ဒီဂရီအပူေပးထားပါ။မုန္႔ဖုတ္မည့္ဘမ္းကိုေထာပတ္လူးထားပါ။
(၂)ၾကက္ဥ၊ႏို႔ဆီ၊ႏြားႏို႔၊ဗီနီလာဂ်ံဳတို႔ကိုႀကိ တ္စက္တြင္ထည့္ၿပီးေက်ညက္ေအာင္ႀကိတ္ပါ။
(၃)ေက်ညက္ပါကအိုးတခုထည္းသို႔ဇကာျဖင့္စစ္ခ်ၿပီးထည့္ပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္မီးဖိုေပၚတြင္မီးအေနေတာ္ျဖင့္တည္ၿပီးေမြတံျဖင့္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။အခဲမ်ားမျဖစ္ေစရန္ေမြပါ။
(၅)ပူတင္းအႏွစ္မ်ားစတင္ပ်စ္လာပါကေထာပတ္လူးထားေသာဘမ္းတြင္ေလာင္းထည့္ၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးovenတြင္မိနစ္၃၀ခန္႔မ်က္ႏွာျပင္အေရာင္ရသည္ထိဖုတ္ေပးပါ။
(၆)အလယ္မုန္႔သားက်က္မက်က္အခ်ြန္တခုျဖင့္ထိုးၾကည့္ပါ။ၾကက္ဥနွစ္မ်ားကပ္ပါမလာေတာ့ပါကပူတင္းသားက်က္ပါၿပီ။
(၈)ပူတင္းသားက်က္ပါကေရခဲေသတၲာတြင္လံုးဝေအးသြားသည္ထိအေအးခံၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
................
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...