23 December 2015

ငွက္ေပ်ာထုပ္


Banana in Sticky Rice
ေကာက္ညင္းငွက္ေပ်ာထုပ္ကိုေနရာေဒသအလိုက္ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္စားၾကတဲ့ထဲကျမန္မာေကာက္ညင္းထုပ္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ မိမိႏွစ္သက္ရာအရြယ္ထုပ္ႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (၈ထုပ္ )
*********
ေကာက္ညင္းဆန္ - ၄ခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီး - ၈လံုး
ငွက္ေပ်ာဖတ္ - ထုပ္ရန္
သၾကား -ျဖဴးစားရန္
အုန္းသီးဆံ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ေကာက္ညင္းကိုေလးနာရီခန္႔ေရစိမ္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၂)ငွက္ေပ်ာဖတ္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးမီးျပၿပီးအေနေတာ္အရြယ္ျဖတ္ဆီလူးထားပါ။
(၄)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကေကာက္ညင္း၃ဇြန္းျဖန္႔ထည့္ပါ။အလယ္တြင္ငွက္ေပ်ာသီးတစ္လံုးထည့္ၿပီးအေပၚမွေကာက္ညင္းျပန္အုပ္ကာလံုေအာင္ထုပ္ပါ။
(၅)အားလံုးထုပ္ၿပီးပါကႏွစ္ထုပ္တြဲႀကိဳးျဖင့္ခ်ည္ၿပီးေပါင္းအိုးတြင္ထည့္ကာတစ္နာရီျပဳတ္ပါ။
(၆)ေကာက္ညင္းက်က္ျပီးငွက္ေပ်ာသီးႏူးအိပါကဆယ္ယူအေအးခံကာအုန္းသီးသၾကားျဖဴးၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
.....................
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...