အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
23 December 2015
ေျပာင္းဖူးဆႏြင္းမကင္း
ေျပာင္းဖူးနွစ္သက္သူမ်ားအတြက္အႀကိဳက္ေတြ႕ေစမဲ့ေျပာင္းဖူးဆႏြင္းမကင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။အရသာခ်ိဳစိမ့္ေမြးလွတဲ့ဒီမုန္႔္လုပ္နည္းေလးကသူငယ္ခ်င္းလင္းေသာ္တာရဲ႕လုပ္နည္းေလးကိုအေျခခံၿပီးအနည္းငယ္ျပင္၍ျပဳလုပ္ထားျခင္းျဖစ္၍သူငယ္ခ်င္းကိုလည္းေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါရေစရွင္။အလွဴမဂၤလာပြဲမ်ားတြင္ထူးျခားတဲ့ေျပာင္းဖူးဆႏြင္းမကင္းေလးနဲ႔တည္ခင္းနိုင္ဖို႔လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ထိုင္ဝမ္ေျပာင္းဖူး - ေလးဖူး
သၾကား - ၃၀၀ ဂရမ္
ေ႐ႊၾကည္ - ၃၆၀ ဂရမ္
ဆား - ႏွစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
အုန္းနို႔ - ၄၀၀ ml
ႏြားနို႔ - ၅၀၀ ml
ၾကက္ဥ - ၄လံုး
ေထာပတ္ - ၁၅၀ ဂရမ္
ဆီ - ၅၀ဂရမ္
ဘိန္းေစ့ - နွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ေျပာင္းဖူးကိုအေစ့ေႁခြၿပီးအုန္းနို႔နွင့္ႏြားနို႔ထည့္ၿပီး့စက္ျဖင့္ႀကိတ္ပါ ။(၂)ၿပီးလ်ွင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးေထာပတ္မွအပထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။(၃)အိုးတခုကိုအပူေပးၿပီးေထာပတ္ထည့္ကာေျပာင္းဖူးအေရာကိုထည့္က်ိဳေပးပါ။(၄)တေျဖးေျဖးပ်စ္ၿပီးလံုးလာပါကဆီသုပ္ထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးမ်က္နွာျပင္ညီေအာင္ညိွကာအေပၚမွဘိန္းေစ့ျဖဴးၿပီးovenတြင္အေပၚမီး၂၀၀ဒီဂရီေအာက္မီးအနည္းငယ္ျဖင့္မိနစ္၃၀ခန္႔ဖုတ္ကာအေအးခံၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
........
Sofia
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment