23 December 2015

အမဲသားသနပ္

Beef Pickle
သနပ္လုပ္နည္းမ်ားစြာ႐ွိတဲ့ထဲကသရက္သီးသံပုရာသီးကေတာ့လူသိမ်ားၿပီးအျခားအသားအစံုကိုလည္းအခ်ိဳအစပ္ခ်ဥ္ငံအရသာအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။အခုလုပ္ထားတာေလးကေတာ့အမဲသားသနပ္ျဖစ္ပါတယ္။မိမိႏွစ္သက္ရာဆိတ္သားငါးေျခာက္ငါးပုဇြန္တို႔ျဖင့္လည္းအစားထိုးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအထားခံကာထမင္းၿမိန္ေစမဲ့အမဲသားသနပ္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
အမဲသား - ၅၀က်ပ္သား
ဆား - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ -အနည္းငယ္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း -တစ္ဇြန္း
သၾကား - ၅ဇြန္း
႐ွာလကာရည္ - ၂၀၀ ml
ဆီသပ္ရြက္ - တစ္ခက္ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္း
အေရာင္တင္င႐ုပ္သီးမႈန္႔ - ၃ဇြန္း
ဆီ - ၁၆၀ ဂရမ္ (တစ္ဆယ္သား)
အသားမဆလာ (meat curry powder )
40gm သို႔မဟုတ္ မဆလာ - ၃ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ -လက္တစ္ဆုပ္
င႐ုပ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
မုန္ညင္းေစ့-တစ္ဇြန္း (ႏွစ္သက္က)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)အမဲသားကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးတလက္မခြဲခန္႔အရြယ္လွီးထားပါ။
(၂)အသားကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဆားတဇြန္းဟင္းခပ္မႈန္႔ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴျဖင့္နယ္ၿပီးႏူးအိေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။
(၃)ႏူးအိပါကဆီပူပူတြင္အတြင္းသားေျခာက္ၿပီအနည္းငယ္ႂကြပ္သည္ထိေၾကာ္ကာဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၄)ၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုပ္စိမ္းအသင့္ျပဳလုပ္ပါ။
(၅)အိုးတခုတြင္ဆီပူေအာင္တည္ၿပီးဆီသပ္ရြက္အေရာင္တင္မုန္ညင္းေစ့မဆလာဆီသပ္ပါ။သၾကားဆား႐ွလကာရည္ထည့္ၿပီးေပ်ာ္ေအာင္ေမြေပးပါ။ဆူပြက္ပါကမီးပိတ္ၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုပ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။
(၆)အသင့္ေၾကာ္ထားေသာအသားေၾကာ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္အရသာရပါကအေအးခံထားပါ။
(၇)လံုးဝေအးသြားေသာအခါပုလင္းသန္႔သန္႔ကိုေရေျခာက္ေအာင္သုတ္ၿပီးထည့္ပါ။မ်က္ႏွာျပင္ကိုဆီဖံုးေအာင္ထည့္ၿပီးပုလင္းကိုေလလံုေအာင္ပိတ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ။
(၈)တစ္ပတ္ခန္႔ႏွပ္ၿပီးပါကေရခဲေသတၱာတြင္ထည့္ၿပီးသိမ္းဆည္းကာလိုသေလာက္ထုတ္ယူသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ျပဳလုပ္ၿပီးခ်က္ခ်င္းလည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
.....................
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...