23 December 2015

ဖက္ထုပ္ရြက္

 Wonton leaf
ဖက္ထုပ္ေၾကာ္ဖက္ထုပ္ျပဳတ္ဆိုတာအားလံုးနဲ႔ရင္းႏွီးၿပီးသားအစားအစာတခုပါ။ဖက္ထုပ္ေၾကာ္ဖက္ထုပ္ေပါင္းကိုDimsum ေတြမွာလည္းထည့္ေပးေလ့႐ွိပါတယ္။အဓိကတခ်ိဳ႕ေဒသေတြမွာဖက္ထုပ္ဖက္ဝယ္မရလို႔လုပ္နည္းေမးထားသူမ်ားအတြက္ရည္ရြယ္ၿပီးအားလပ္ရက္မွာမိသားစုတူတူလုပ္စားႏိုင္ဖို႔လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ဖက္ထုပ္ဖက္ျပဳလုပ္ရန္ပါဝင္ပစၥည္း
************************
(အခ်ပ္ -၄၀)
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၂၀၀ဂရမ္
ဆား - အနည္းငယ္
ေရ - ၁၁၀ml
ေကာ္မႈန္႔ - ၃ဇြန္း (လက္ကိုင္လူးရန္)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳႏွင့္ဆားထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ။ေရကိုနည္းနည္းဆီထည့္ေမြပါ။
(၂)လံုးလာပါကလက္ျဖင့္ဆယ္မိနစ္ခန္႔ေခ်ာမြတ္လာသည္ထိနယ္ေပးကာပလပ္စတစ္ျဖင့္တနာရီခန္႔အုပ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ။
(၃)ႏွပ္ၿပီးပါကဂ်ံဳလံုးကိုေလးပံုအညီအမ်ွခြဲကာဖံုးအုပ္ထားပါ။
(၄)တပံုကိုခပ္႐ွည္႐ွည္လိမ့္ၿပီးဆယ္ပိုင္းညီတူမ်ွတူပိုင္းျဖတ္ပါ။
(၅)တစ္ပိုင္းဆီကိုေကာ္မႈန္႔ျဖဴးၿပီးျပန္႔ေနေအာင္လိုခ်င္ေသာအေနထားထိျဖန့္႔ၿပီးအဝိုင္းျပဳလုပ္လိုပါကပံုစံခြက္ျဖင့္ျဖတ္ယူပါ။
(၆)ၿပီးလ်ွင္ေကာ္မႈန္႔ျဖဴးၿပီးအားလံုးကိုထပ္ထားကာေလလံုေအာင္ဖံုးထားၿပီးဖက္ထုပ္ျပဳလုပ္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။ေလးေထာင့့္ျပဳလုပ္လိုပါကအဝိုင္းႀကီးျဖန္႔ကာေကာ္မႈန္႔ျဖဴးၿပီးေခါက္ေပးကာအထပ္လိုက္ဓားျဖင့္လွီးျဖတ္ႏိုင္ပါတယ္။
**ဤအခ်ိဳးျဖင့္ပင္အိမ္လုပ္ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ျပဳလုပ္ၿပီးေသာဖက္ထုပ္ရြက္ကိုေလလံုေအာင္ထုပ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္၃ရက္ခန္႔သိမ္းဆည္းထားႏိုင္ျပီးမိမိမိစားလိုေသာအခိ်န္တြင္အစာသြပ္ကာလိုခ်င္ေသာပံုစံထုပ္ေပးပါၿပီးဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ျခင္းအိုးကင္းကပ္ေၾကာ္ျခင္းျပဳတ္ျခင္းတို႔ကိုႏွစ္သက္သလိုျပင္ဆင္ၿပီးအခ်ဥ္ရည္ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
.....................
Sofia

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...