12 August 2015

ပုဇြန္ဘိုစားပဲသီးအစပ္ေၾကာ္ (မေလးစတိုင္)

Sambal Prawn With French Bean

ဒီဟင္းေလးကေတာ့စကၤာပူမေလး႐ွားမွာေနရာတိုင္းလိုလိုမွာရႏိုင္တဲ့ဟင္းတခြက္ဘဲျဖစ္ပါတယ္။ခ်ိဳစပ္စပ္အရသာ႐ွိၿပီးထမင္းျမိန္ေစမဲ့ဟင္းတခြက္ဘဲျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ရလြယ္ကူျမန္ဆန္ပါတယ္။sambal sauce လို႔ေခၚတဲ့င႐ုပ္သီးငပ္ိခ်က္လိုအပ္ပါတယ္။ျပဳလုပ္နည္းကိုပို႔စ္တခုအျဖစ္တင္ထားေပးၿပီးသားျဖစ္သလိုsuper market ေတြမွာအလြယ္တကူဝ ယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ပုဇြန္ - ဆယ္ေကာင္
ဘိုစားပဲ - တစ္ထုပ္
Sambal Sauce - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
င႐ုပ္သီး - ၃ေတာင့္
ပုဇြန္ေျခာက္ - တစ္ဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
*************
(၁)ပုဇြန္ကိုျပဳတ္ၿပီးအခြံသင္ထားပါ။အစ္ိမ္းကိုဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ၿပီးလည္းသံုးႏိုင္ပါတယ္။
(၂)ၾကက္သြန္ျဖဴ၊င႐ုပ္သီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။ပဲသီးကိုေရေဆးၿပီးအေနေတာ္လွီးျဖတ္ထားပါ။
(၃)အိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီထည့္ပါ။ဆီပူလာပါကပုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊င႐ုတ္သီးဆီသပ္ပါ။sambalထည့့္ပါ။ဘိုစားပဲသီးခ်ေၾကာ္ပါ။ပုဇြန္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။sambalတြင္အရသာအျပည့္ပါၿပီးျဖစ္သျဖင့္လိုအပ္ပါကဆားႏွင့့္သၾကားထပ္ထည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၄)အရသာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးၾကက္သြန္ေၾကာ္ျဖဴးကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...