17 July 2015

ငံျပာရည္ခ်က္ႏွင့္သီးရြက္စံု

ငံျပာ၇ည္ေၾကာ္၊ငံျပာ၇ည္ခ်က္အမ်ိဳးမ်ိဳးေခၚၾကပါတယ္။ခ်က္နည္းလည္း သိပ္မကြာေလာက္ဘူးထင္ပါတယ္။ငံျပာ၇ည္ခ်က္နဲ႔ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳ ၊ဘူးသီးဟင္းခ်ိဳ ေလးပါ၇င္ေတာ့တျခားဟင္းမလိုဘဲ ထမင္းၿမိန္မွာ အမွန္ပါဘဲ႐ွင္။ဒီခ်က္နည္းေလးကေတာ့ဆိုဖီယာတို႔မိသားစုခ်က္နည္းေလးပါ။စားဖူးသူတိုင္းထပ္ခ်က္ခိုင္းတတ္တာမို႔ဒီခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္း
*******
ၾကက္သြန္နီ - ၂၀၀ ဂ၇မ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀၀ဂရမ္
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ - ၅၀ ဂရမ္
င၇ုပ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ - ၄ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ငံျပာ၇ည္ - ၅၀ ဂရမ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဆီ - ၂၅၀ ml
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ၾကက္သြန္နီ ႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုသီးသန္႔စီေသးေသးစိတ္ သို႔ႀကိတ္ထားပါ။
(၂)အိုးထဲသို႔ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီကိုေၾကာ္ပါ။အေတာ္ေျခာက္လာပါကၾကက္သြန္ျဖဴေ၇ာကာေ၇ႊဝါေ၇ာင္၇ခါနီးထိ ေၾကာ္ပါ။
(ၾကက္သြန္ေသးေသးစိတ္ကိုအေ၇ာင္၇လာသည္ထိေၾကာ္ဖို႔ဆီမ်ားမ်ားထည့္ဖို႔လိုပါတယ္။ေၾကာ္ၿပီးင၇ုပ္သီးခ်ခါနီးတြင္ဆီကိုစစ္ယူထားလို႔၇ပါတယ္)
(၃)အေ၇ာင္ရပါကဆီကိုအိုးေစာင္းၿပီးစစ္ထုတ္ကာင႐ုပ္သီးအၾကမ္း မႈန္႔ႏွင့္ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၄)အႏွံ႔ေမြးလာပါကငံျပာ၇ည္ထည့္ပါ။ဟင္းခပ္မွဳန့္ထည့္ပါ။ေ၇ကိုအနည္းငယ္ဆီထည့့္ၿပီးၾကက္သြန္မ်ားအိကာဆီျပန္လာသည္ထိခ်က္ေပးၿပီးအ၇သာအေပါ့အငံျမည္းကာႏွစ္သက္၇ာအသီးႏွံတို႔စ၇ာတို႔ျဖင့္တြဲဖက္ ကာထမင္းၿမိန္ၿမိန္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

1 comment:

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...