22 July 2015

ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္

ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေၾကာ္နည္းကတေယာက္နဲ႔တေယာက္သိပ္မကြာၾကပါဘူး။ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့မ၇ိုးႏိုင္တဲ့ဟင္းတခြက္ပါ။ေမးထားတဲ့ ညီမတေယာက္အတြက္ဆိုဖီယာ၇ဲ့ေၾကာ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ - သံုးစည္း
ႃကက္သြန္နီ -ႏွစ္လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္လံုး
မ်ွစ္ျပဳတ္ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ဇြန္းစားပြဲဇြန္း
ပုဇြန္ေျခာက္- သံုးဇြန္း
ငါးပိ - တစ္ဇြန္း
ပုဇြန္ဆိတ္ - တစ္ပန္းကန္ (ထည့္လိုကထည့္ပါ)
အေရာင္တင္ - တစ္ဇြန္း င႐ုတ္သီးမႈန္႔
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ - ႏွစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ငံျပာရည္ -ႏွစ္ဇြန္း
ဆား + အနည္းငယ္
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ဆယ္ ေတာင့္
နံနံပင္ - လက္တစ္ဆုပ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နၫ္း
************
(၁)ဦးစြာခ်ဥ္ေပါင္၇ြက္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဆားအနည္းငယ္ျဖင့္ႏြမ္းေအာင္နယ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္ပါးပါးစိတ္ထားပါ။ခ၇မ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။ပုဇြန္ေ၇ေဆးသန္႔စင္ထားပါ။
(၃)ခ်ဥ္ေပါင္၇ြက္ကို ႏြမ္းေအာင္နယ္ၿပီးေ၇ေဆး၍ေရေျခာက္ေအာင္ညစ္ထားပါ။
(၄)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ကို နႏြင္းအနည္းငယ္ျဖင့္ဆီသပ္ပါ။ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ၊ပုဇြန္ေျခာက္ထည့္ပါ။အေရာင္တင္မႈန္႔ထည့္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိတို႔ကိုထည့္ၿပီး ေၾကေအာင္ေျခေပးပါ။မ်ွစ္ထည့္ပါ။
(၅)ေၾကသြားပါကပုဇြန္ဆိတ္ထည့္လိုကထည့္ပါ။ခ်ဥ္ေပါင္၇ြက္ထည့္ကာအ၇သာျဖည့္စြက္ၿပီးႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။
(၆)ဆီျပန္လံုးလာပါက အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးင၇ုပ္သီးစိမ္းနံနံ ပင္ထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

1 comment:

  1. အၾကိဳက္ဆံုုး..း)
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...