23 July 2015

ယိုးဒယားၾကက္​​ေျပာင္​းဖူး

Stir Fried Chicken with Baby Corn
လြယ္ကူျမန္ဆန္ၿပီးအရသာရသာရွိတဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့ခုေၾကာ္ခုစားတဲ့အေၾကာ္ဟင္းေတြပိုနွစ္သ က္ပါတယ္။အခ်ိန္ကုန္သက္သာၿပီးထမင္းလည္းၿမိန္ပါတ ယ္။အလုပ္ကျပန္လာမွခ်က္ရျပဳတ္ရတဲ့အိမ္ရွင္မမ်ားနွစ္သ က္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ၾကက္သား - ၁၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ - နွစ္လံူး
ေျပာင္ဖူး - တစ္ထုပ္
ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
ငရုပ္သီးေျခာက္ - ၄ေတာင့္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္းစားပြဲဇြန္း
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - အနည္းငယ္ (ထည့္လိုကထည့္္နိုင္)
ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကား - တစ္ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ေရ / ေရ  - အနည္းငယ္
ဆီ - ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
****************
(၁) ၾကက္သားကိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ကိုအေျမာင္းႀကီးစိတ္ၿပီးေခ်ြထားပါ။ၾကက္သြန္မိတ္လက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။ေျပာင္းဖူးကိုခပ္ထူထူေစာငး္ေစာင္းလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၂)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီထည့္ပါ။
(၃)ဆီပူပါကငရုပ္သီးေျခာက္ကိုေၾကာ္ၿပီးက်ြမ္းပါကဆယ္ယူေဘးဖယ္ထားပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ၾကက္သား၊ၾကက္သြန္၊ေျပာင္းဖူးတို႔ကိုတၿပိဳင္တ ည္းမီးျပင္းျဖင့္ခ်ေၾကာ္ပါ။
(၅)ၾကက္သားအေရာင္ေျပာင္းပါကအရသာငံျပာရည္၊ခရုဆီ၊ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေ မြေပးပါ။ၾကက္ျပဳတ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္ပါ။အေရာင္လိုခ်င္ပါကအေနာက္ရည္အနည္းငယ္ထည့္နိုင္ပါတယ္။
(၆)ၾကက္သားက်က္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးၾကက္သြန္မိတ္ငရုပ္သီးေျခာက္ေၾကာ္ထည့္ေမြေပးၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...