21 July 2015

ယိုးဒယားေျပာင္းဖူးထမင္းေၾကာ္

 Fried Rice  with Baby Corn
ထိုင္းထမင္းေၾကာ္ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးရွိတဲ့ထဲကစားေနက်နဲ႔မတူတဲ့ေျပာင္းဖူးထမင္းေၾကာ္ေလးကတမ်ိဳးအရသာထူးလို႔အေျပာင္းအလဲေၾကာ္စားနိုင္ဖို႔မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္း
********
ထမင္းျဖဴ - တစ္ပြဲ
ဘဲဥ သုိ႔ ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ၾကက္သား - လိုသေလာက္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
ေျပာင္းဖူး - ၅ေခ်ာင္း (Baby Corn )
ငံျပာရည္ - တဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
အေနာက္ရည္(ပဲငံျပာရည္) - အနည္းငယ္
သၾကားအခ်ိဳမႈန္႔ - လ႓က္ဇြန္းတစ္ဇြန္း (ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကား)
ငရုပ္ေကာင္း -အနည္းငယ္
ငရုပ္သီးေျခာက္ - ၃ေတာင့္
ဆီ - ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**************
(၁)ဦးစြာေၾကာ္မည့္ထမင္းကိုအေအးခံထားပါ။ဘဲဥသို႔ၾကက္ဥေခါက္ထားပါ။ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္ထားပါ။ေျပာင္းဖူးကိုအေျမာင္းစိတ္ထားပါ။ၾကက္သားကိုအဆင္သင့္ လွီးျဖတ္ထားပါ။
(၂)အားလံုးအဆင္သင့္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။ဆီပူလာပါကငရုပ္သီးေျခာက္ကိုေၾကာ္ၿပီးေဘးဖယ္ထား ပါ။ၾကက္သြန္ခ်ေၾကာ္ပါ။ၾကက္သားထည့္ပါ။ေျပာင္းဖူးထည့့္ပါ။ဘဲဥသို႔ၾကက္ဥထည့္ၿပီးေမေၾကာ္ေပးပါ။
(၃)အသားက်က္ပါကထမင္းထည့္ပါ။
(၄)အရသာျဖည့္စြက္ၿပီးအားလံုးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၅)အရသာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီး ငရုပ္သီးေျခာက္ေၾကာ္၊ငရုပ္သီးငံျပာရည္စိမ္၊သံပုရာသီးတို႔ ႔ျဖင့္တြဲၿပီးသံုးေဆာင္နို င္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...