13 July 2015

မေလးရွားငံုးေၾကာ္

 Deep Fried Quail
ငံုးေၾကာ္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္ေရာင္းၾကတာေတြ႕ဖူးၾကမွာပါ။အမ်ားႀကီးစုေၾကာ္ထားၿပီးေဆးဆိုးထားတာမ်ားလို႔သိပ္မဝယ္စားျဖစ္ဘူးငံုးေၾကာ္ၾကက္ေၾကာ္ကိုေဆးေရာင္ကင္းကင္းအရသာရွိရွိေလးအိမ္မွာေၾကာ္စားနိုင္ဖို႔ေၾကာ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ငံုး - ဆယ္ေကာင္
နႏြင္း - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲဇြန္း
အေရာင္တင္မႈန္႔ ငရုပ္သီးမႈန္႔ - နွစ္ဇြန္း
နံနံေစ့ အမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဇီယာမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
စမံုစပါးေစ့ အမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ - ၂ဇြန္း
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၃ဇြန္း
ဆား - ဇြန္းတဝက္
ၾကက္သားမႈန္႔  - ဇြန္းတဝက္
ဒိန္ခ်ဥ္ - ၂ဇြန္း (ၾကက္သားဆိုပိုထည့္ေပးပါ)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
*************
(၁)ငံုးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။
(၂)ပါဝင္ပစၥၥည္းမ်ားအားလံုးထည့္ၿပီး၃နာရီခန္႔နွပ္ထားပါ။
(၃)သံုးေဆာင္မည့္အခ်ိန္တြင္ဆီအိုးတည္ၿပီးဆီပူပါကနွပ္ထားေသာငံုးကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၄)အေရာင္ရပါကဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးSambal Sauce သို႔မဟုတ္နွစ္သက္ရာေဆာ့ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...