24 June 2015

Otak Otak ငါးေပါင္းထုပ္ကင္

Grilled Fish Cake
စကၤာပူမေလး႐ွားနဲ႔အင္ဒိုနီး႐ွားမွာနာမည္ႀကီးအစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ျမန္မာျပည္ကငါးေပါင္းထုပ္ပံုစံနဲ႔ဆင္တူၿပီးအရသာနဲ႔ဟင္းခပ္အေမြးၿကိဳင္ေတြကြဲျပားမႈ႐ွိပါတယ္။ငါးေပါင္းထုပ္ကိုေတာ့ေပါင္းၿပီးဒီတိုင္းစားၾကေပမဲ့ ဒီ otak otak ကိုေတာ့မီးျပန္ကင္ၿပီးငွက္ ေပ်ာဖက္န႔ံသင္းသင္းကိုျပန္ယူၾကပါတယ္။တခ်ိဳ႕ကအုန္း၇ြက္နဲ႔ထုပ္ၾကၿပီးတခ်ိဳ႕ကေတာ့ငွက္ေပ်ာဖက္သံုးၾကပါတယ္။ထမင္းနဲ႔တြဲ စား ၾကသလိုသူၾကည့္သပ္သပ္လည္းစားၾကပါတယ္။bbq လုပ္၇င္ လည္းotakကိုမပါမျဖစ္ထည့္တတ္ၾကပါေသးတယ္။ေန၇ာေဒသတခုေ၇ာက္တိုင္းနာမည္ႀကီး ေဒသစာေလးေတြေလ့ လာ၇င္းမ တူ ညီမႈမ်ားကိုသင္ယူျဖစ္တာေလးေတြကိုအသစ္အဆန္းအေျပာင္းအလဲႏွစ္သက္ၾကမဲ့အိမ္႐ွင္မမ်ားအတြက္မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
အ၇ိုးမပါေသာငါး - ၃၀၀ ဂရမ္
င၇ုပ္သီးအပြအ႐ွည္ေတာင့္ - ၅ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီဥေသး - ၅လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း
ဂ်င္း - ၃ျပား
စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း
နႏြင္းတက္ - အနည္းငယ္
Candlenut - ၄လံုး
(ျမန္မာအေခၚမသိပါ ေစးပိုင္ေအာင္ထည့္ျခင္းျဖစ္ပါတယ္)
နႏြင္း၇ြက္ - တစ္၇ြက္
အုန္းႏို႔ - ၅၀ml (cream)
ဆား - လၻက္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
သၾကား - စားပြဲတင္ဇြန္း
သံပု၇ာသီး -တစ္စိတ္
ငွက္ေပ်ာဖတ္ သို႔ အုန္း၇ြက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)အ၇ိုးမပါေသာငါးကိုျခစ္ထားႀကိတ္ထားပါ။နႏြင္း၇ြက္ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊စပါးလင္၊ဂ်င္း၊င႐ုပ္သီး၊နႏြင္း၊candlenut တို႔ကိုေၾကညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။
(၃)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကပန္းကန္တခုတြင္အားလံုးထည့္ၿပီးအုန္းႏို႔ဆားသၾကားသံပု၇ာသီးတို႔ျဖင့္သမေအာင္နာနာနယ္ေပးပါ။ (၄)အ၇သာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးငွက္ေပ်ာဖတ္သို႔အုန္း၇ြက္ျဖင့့္ထုပ္ၿပီးေ၇ဆူအသင့္တည္ထားေသာေပါင္းအိုးတြင္ဇကာခံၿပီး၁၅မိနစ္ခန္႔ေပါင္းပါ။
(၅)ငါးေပါင္းထုပ္က်က္ပါက ထုတ္ယူၿပီးအေအးခံကာမီးေသြးမီးဖို သို႔အိုးပူတြင္ငွက္ေပ်ာဖတ္နံ႔ေမြးေအာင္အေ၇ာင္၇ေအာင္ကင္ေပးၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။မီးမကင္ဘဲေပါင္းၿပီးလည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...