24 June 2015

မေလး႐ွား ငါးကင္



Grilled Fish
ငါးကင္ကိုကေလးလူႀကီးအရြယ္မေရြးႏွစ္သက္ၾကမွာပါ။ငါးကင္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးအ၇သာအမ်ိဳးမ်ိဳးႏွစ္သက္သလိုကင္တတ္ၾကပါတယ္။ခုကင္ထားတဲ့နည္းေလးကဟင္းခပ္အေမြးအႀကိဳင္အစံုနဲ႔စပ္႐ွိန္း႐ွိန္းအရသာမေလး႐ွားစတိုင္ငါးကင္ေလးပါ။အကင္ေတြစား၇င္က်န္းမာေ၇းနဲ႔မညီဘူးလို႔ဆိုထားေတာ့က်န္းမာေ၇းနဲ႔ညီေအာင္ကင္စားလို႔၇တဲ့နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ကကတစ္ - တစ္ေကာင္
င၇ုပ္သီးနီအပြအ႐ွည္ေတာင့္ - ၃ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီဥေသး - ၃လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း
ဂ်င္း - ၃ျပား
စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း
နႏြင္းတက္ - အနည္းငယ္
အုန္းႏို႔ - စားပြဲတင္၃ဇြန္း (cream)
ဆား - လၻက္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
သၾကား - စားပြဲတင္ဇြန္း
သံပု၇ာသီး -တစ္စိတ္
ဖက္ဖယ္၇ြက္ (Lasa Leave)
ဆီ - အနည္းငယ္
ငွက္ေပ်ာဖတ္
အလူမီနီယံစကၠဴ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ငါးကိုေၾကးထိုးဗိုက္ေဖာက္ၿပီးေ၇ဆးသန္႔စင္ကာဓားျဖင့္မြန္းထားပါ။
(၂)ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားမွင၇ုပ္သီး၊ၾကက္သြန္နီျဖဴ၊စပါးလင္၊နႏြင္း၊ဂ်င္း၊တို႔ကုိေထာင္းထားသို႔ႀကိတ္ထားပါ။
(၃)ေထာင္းၿပီးသားကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးဆား၊သၾကား၊အုန္ းႏို႔၊သံပုရာသီး တို႔ကိုထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။
(၄)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးအသင့္ျပင္ဆင္ထားေသာငါးကိုအတြင္းအျပင္ထူထူလူးေပးပါ။
(၅)ငါး၏ဝမ္းဗိုက္ထည္းသို႔ဖက္ဖယ္၇ြက္ႏွင့္ေထာင္းထားေသာအႏွစ္ကိုေ၇ာၿပီးထည့္ေပးၿပီးနာ၇ီဝက္ခန္႔အ၇သာဝင္ေအာင္ႏွပ္ထားပါ။
(၆)ၿပီးလ်ွင္ငါးကိုဆီလူးထားေသာငွက္ေပ်ာဖတ္ေပၚတင္ၿပီးအလူမီနီယံစကၠဴျဖင့္ထုပ္ၿပီးovenတြင္200 'C ျဖင့္ မိနစ္၃၀ကင္ေပးပါ။
(၇)ငါးအသားက်က္ပါကအလူမီနီယံစကၠဴျဖည္ၿပီးငါး၏အေပၚယံကို ဆီလူးေပးၿပီးအေ၇ာင္၇ေအာင္အနည္းငယ္ေျခာက္သည္ ထိျပန္ ကင္ေပးပါကသင္းပ်ံ့ေမြးႀကိဳင္ေနေသာငါးကင္ကိုႏွစ္သက္၇ာေဆာ့စ္ျဖင့့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။မီးေသြးမီးဖိုျဖင့္ကင္လိုကကင္ႏိုင္ပါတယ္။ကင္ေနစဥ္တြင္အေပၚမွအုန္႔ႏို႔ႏွင့္ဆီေ၇ာထားသည္ကိုလူးေပးႏိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...