11 June 2015

Mee Rebus

Mee Rebus

Singapore Famous Foodထဲကတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့Mee Rebusေခါက္ဆြဲျပဳတ္ေလးျဖစ္ပါတယ္။စကၤာပူမေလး႐ွားမွာနာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ေခါက္ဆြဲျဖစ္ေပမဲ့မူရင္းကအင္ဒိုနီး႐ွားေခါက္ဆြဲျဖစ္ပါတယ္။ဒီေခါက္ဆြဲေလးခ်က္ရတာနည္းနည္းေတာ့လက္ဝင္ေပမဲ့တကယ္လိုလိုလားလားသင္ေပးသူ႐ွိတုန္းရသေလာက္သင္ယူျဖစ္တာေလးေတြျပန္မ်ွေဝေပးတာပါ။စားေနက်ပံုစံနဲ့မတူဘဲအႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္ဟင္းရည္နဲ႔တြဲစားရတဲ့ေခါက္ဆြဲေလးပါ။ထူးျခားတဲ့ပါဝင္ပစၥည္းအခ်ိဳ႕နဲ႔ခ်က္ထားျပီးအနံ႔အရသာနဲ႔ျပည့္စံုတဲ့MeeRebusခ်က္နည္းေလးကိုျမည္းစမ္းၾကည့္ဖို့မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း(ဆယ္ပြဲစာ)
*******
ၾကက္႐ိုးျပဳတ္၇န္**
ၾကက္သားၾကက္႐ိုး - ၅၀၀ ဂရမ္
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ -သံုးေခ်ာင္း
ဖာလာေစ့့ - ၃ေစ့
ေလးညင္း - ၅ပြင့္
နာနတ္ပြင့္ - ၃ ပြင့္
ေရ - ၃လီတာ
Soup spice - တစ္ထုပ္ (မထည့္လည္း႐)
ဟင္းရည္ခ်က္ရန္**
ၾကက္သြန္ဥေသး - ဆယ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ -ဆယ္ေျမာင္း
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
ပုဇြန္ေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္
ပဲငပိအငံ - ၃ဇြန္း (Salted Bean )
င႐ုပ္သီးမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
Curry Powder - ၃ ဇြန္း
စပါးလင္ - ၂ေခ်ာင္း
ပဒဲေကာ -လက္တစ္ဆစ္
အာလူး - ၃၅၀ ဂရမ္
ကန္ဇြန္းဥ - ၄၀၀ဂရမ္
ဆီ -၁၅၀ ဂရမ္
ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း - ၁၀၀ ဂ၇မ္
ဆား -၂ ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကား -ငါးဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ႏွစ္ဇြန္း
တြဲဖက္စားသံုး႐န္**
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ - တစ္ကီလိုခြဲ
ပဲပင္ေပါက္- ၂၀၀ ဂရမ္
ပဲျပားေၾကာ္ - ၃ တံုး
ၾကက္ဥျပဳတ္ -၁၀လံုး
ၾကက္သြန္မိတ္ -၅ပင္
တ႐ုပ္နံနံ - တစ္စည္း
င၇ုပ္သီးစိမ္းအပြေတာင့္႐ွည္ -၅ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ -တစ္ပန္းကန္
သံပုရာသီးအေသး -ဆယ္လံုး
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ၾကက္႐ိုးၾကက္သားကိုေရသံုးလီတာသစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊ဖာလာေစ့၊ေလးညင္း၊နာနတ္ပြင့္ ၊soup spiceအထုပ္ေလးထည့္ၿပီးဆူပြက္ ေအာင္တည္ပါ။ဆူပြက္ပါကမီးေလ်ာ့ၿပီးမီးေသးေသးျဖင့္တည္ပါ။အျမဳပ္မ်ားခပ္ထုတ္ေပးကာတစ္နာရီခန္႔တည္ေပးပါ။
(၂)ၾကက္ျပဳတ္ရည္အိုးတည္ထားစဥ္ဆီသပ္ရန္အတြက္ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္း၊ပုဇြန္ေျခာက္၊ပဲငပိတို႔ကိုေရာၿပီးႀကိတ္ထားပါ။
(၃)ကန္ဇြန္းဥ၊အာလူးကိုႏူးေအာင္ျပဳတ္ၿပီးအခြံသင္ကာေ၇အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးႀကိတ္ထားပါ။
(၄)စပါးလင္ကိုထုထားပါ။ပဒဲေကာကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။
(၅)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးစပါးလင္ပဒဲေကာကိုဆီသပ္ပါ။ႀကိတ္ထားသည့္ၾကက္သြန္အေရာကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။လိပ္ၿပီးဆီျပန္လာပါကcurry powderႏွင့္အေရာင္တင္မႈန္႔ကို ေ၇ေဖ်ာ္ၿပီးထည့္ပါ။ဆီျပန္လာသည္ထိမကပ္ေအာင္ေမြေပးပါ။
(၆)ဆီျပန္လာပါကအသင့္တည္ထားၿပီးသားၾကက္႐ိုးျပဳတ္ရည္ကိုစစ္ထည့္ပါ။အာလူးႏွင့္ကန္ဇြန္းဥႀကိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ေျမပဲေထာင္းထည့္ပါ။အရသာမႈန္႔၊ဆား၊သၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာဆူပြက္ေအာင္တည္ေပးပါ။ျပဳတ္ထားေသာၾကက္သားမ်ားကိုေသးေသးစိတ္ၿပီးထည့္ပါ။
(၇)ဆူပြက္ပါကမီးအနည္းငယ္ျဖင့္ဟင္းရည္က်ေအာင္တည္ထားၿပီး အရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၈)ဟင္းရည္က်ပါကပြဲျပင္ရန္ေရေႏြးအိုးတအိုးတည္ထားပါ။ေခါက္ဆြဲႏွင့္ပဲပင္ေပါက္ကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီးပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။ပဲျပားေသးေသးစိတ္ေၾကာ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ၾကက္ဥျပဳတ္ထည့္ပါ။ဟင္းရည္ပူပူေလာင္းထည့္ၿပီးအေပၚမွတ႐ုပ္နံနံ၊ၾကက္သြန္မိတ္၊င၇ုပ္သီးစိမ္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးသံပုရာသီးညစ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...