11 June 2015

ဘူးသီးေၾကာ္

ဘူးသီးေၾကာ္ထက္ေဂၚ၇ခါးသီးကိုပ္ိုႀကိဳက္လို႔ ေဂၚ၇ခါးသီးေၾကာ္ ထားတာပါ ☺
ဘူးသီးေၾကာ္မုန္႔နွစ္စပ္နည္းေတြအမ်ားႀကီးရွိပါတယ္။တေယာက္နဲ႔တေယာက္လည္းမတူၾကပါဘူး။အေၾကာ္မုန္႔နဲ႔ေၾကာ္တာကေတာ့အလြယ္ေၾကာ္တာေပါ့ေနာ္။မတူတဲ့မုန္႔နွစ္စပ္နည္းျဖစ္ပါကမိမိနွစ္သက္ရာနည္းျဖင့္ေၾကာ္နိုင္ပါတယ္။က်ြန္မအတြက္ကေတာ့စိတ္တိုင္းအက်ဆံုးမုန္႔နွစ္အခ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္ရွင္ ။
မုန္႔နွစ္တြင္ပါဝင္ပစၥည္း
************
ဆန္မႈန္႔ - ၂၄၀ ဂရမ္
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၁၂၀ ဂရမ္
ပဲမႈန္႔ အစိမ္း - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ေဆာ္ဒါ - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲတင္ဇြန္း
Baking powder - ဇြန္းေလးပံုတစ္ပံု
ဆား  - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
အေရာင္တင္ - အနည္းငယ္
ေရ - ၃၆၀ ml
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
မုန္႔နွစ္အတြက္ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုေရာစပ္ထားပါ။အပ်စ္အေနထားမွာႂကြက္ၿမီးတန္းထက္ပ်စ္ေသာအေနထားျဖစ္ရပါမယ္။က်ဲရင္ မုန္႔နွစ္မကပ္ဘဲပ်စ္လြန္းလ်ွင္ထူပ်စ္ပ်စ္နဲ႔စားလို႔မေကာင္းပါ။ေရခ်ိန္ထည့္ေပးထားတာခုလုပ္ထားတဲ့အခ်ိဳးကိုခ်ိန္ထားျခင္းပါ။
ဘူးသီးေၾကာ္မည္ဆိုပါကဘူးသီးကိုအလံုးလိုက္ေရေဆးၿပီးေရေျခာက္ေအာင္သုပ္ၿပီးမွလုိသလိုလွီးၿပီးဘမ္းတခုတြင္တတ္နိုင္သေလာက္ေျခာက္ေနေအာင္ေလသလပ္ထားပါ။ေလသလပ္ၿပီးသားဘူးသီးကိုမုန္႔႔နွစ္ရည္တြင္တခုဆီနွစ္ၿပီးဆီပူပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါ။မုန္႔နွစ္အိုးထည္းတြင္ဘူးသီးမ်ားကိုစိမ္မထားရ။ဆားအနည္းငယ္ပါေသာေၾကာင့္ဘူးသီးမွအရည္မ်ားထြက္လာနိုင္ပါတယ္။အေရာင္အေတာ္ညိဳလာသည္ထိေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ကာနွစ္သက္ရာအခ်ဥ္နွင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
မန္က်ည္းခ်ဥ္
*******
မန္က်ည္သီးမွည့္ - ၁၀၀ ဂရမ္
ငရုပ္သီးအေလွာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - နွစ္ပင္
သၾကား - တစ္ဇြန္း
အခ်ိဳမႈန္႔သို႔ ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
Chilli Sauce - သံုးဇြန္း (ခ်ိဳစပ္အရသာကဲေစ)

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...