11 June 2015

ပင္လယ္စာစကၠဴထုပ္ေပါင္း

 Steamed Seafood Packets
ယိုးဒယားအစားအစာတခုျဖစ္တဲ့ပင္လယ္စာစကၠဴထုပ္လုပ္နည္းေလးကအ၇င္တင္ထားဖူးတဲ့ၾကက္သားစကၠဴထုပ္လုပ္နည္းနဲ႔တူၿပီးအ၇သာကြဲပါတယ္။ၾကက္သားစကၠဴထုပ္ကေၾကာ္ထားၿပီးပင္လယ္စာစကၠဴထုပ္ကိုေပါင္းထားပါတယ္။စားပြဲ၊ပါတီပြဲေတြမွာခံတြင္းဖြင့္စာအေနနဲ႔တည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
Rice paper -၆ခ်ပ္
ဂဏန္းေခ်ာင္း -၁၀၀ဂရမ္
ပုဇြန္ - ၅၀ ဂရမ္
ေျမဇာဥ -၃လံုး
ျမစ္ျပဳတ္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္ - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္း - အနည္းငယ္
ငါးငံျပာရည္- တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း
င၇ုပ္သီး / နံနံပင္ အလွဆင္ရန္
ငွက္ေပ်ာဖက္ -ခင္းၿပီးေပါင္းရန္
ုျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုႏုတ္ႏုတ္စိတ္ၿပီးပန္းကန္တြင္ထည့္ကာငါးငံျပာရည္ ၊ပဲငံျပာရည္တို႔ျဖင့္သမၿပီးေစးပိုင္ေအာင္နယ္ထားပါ။ငွက္ေပ်ာဖတ္ကိုဆီသုပ္ၿပီးေပါင္းမည့္ေပါင္းဇကာတြင္ခင္းထားပါ။ေပါင္းအိုးျဖင့္ေရဆူတည္ထားပါ။
(၂)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကေရပန္းကန္တခုယူထားပါ။
(၃)rice paperကိုေရစြတ္ၿပီးခင္းထားပါ။ ပင္လယ္စာအေ၇ာ တစ္ဇြန္းထည့္ၿပီးေလးေထာင့္က်က်ေလးထုပ္ကာငွက္ေပ်ာဖတ္ခင္းထားေသာဘမ္းတြင္ေမွာက္ၿပီး စီထည့္ပါ။
(၄)အားလံုးထုပ္ၿပီးပါကေ၇ေႏြးပြက္ပြက္ဆူေနေသာေပါင္းအိုးတြင္တင္ၿပီး၅ မိနစ္မွ ၇မိနစ္ေပါင္းပါ။
(၅)အတြင္းမွပင္လယ္စာမ်ားက်က္ပါကထုတ္ယူၿပီးင၇ုတ္သီးနံနံပင္တို႔ျဖင့္အလွဆင္ကာပူပူေႏြးေႏြးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
***Rice paper ကိုစူပါမားကပ္မ်ားတြင္ဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...