26 June 2015

ငါးအေခ်ာင္းေၾကာ္

Crispy Fish Fingers
ယိုးဒယားစတိုင္ငါးအေခ်ာင္းေၾကာ္ကိုပံုမွန္ေတာ့တန္ပူ၇ာမႈန္႔နဲ႔ဘဲေၾကာ္ပါတယ္။ေ၇ႊလိပ္ျပာသံုးလို႔ရပါတယ္။ခုေၾကာ္ထားတာေတာ့အျပင္ကေပါင္မုန္႔ေျခာက္ကပ္ထားၿပီးပံုစံတမ်ိဳးနဲ႔ေၾကာ္ထားတာေလးပါ။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ငါးအသား (ငါးတန္) - ၅၀၀ ဂရမ္
ယိဳးဒယားငံျပာရည္ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ခ႐ုဆီ - တစ္ဇြန္း
င႐ုပ္ေကာင္း (ျဖဴ) - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ေရႊလိပ္ျပာ (တန္ပူရာမႈန္႔) - တစ္ထုပ္
ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ သံုးလိုက - တစ္ပန္းကန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ငါးတန္သားကိုအသံုးျပဳလိုပါကအသားရဲ႕အနီေ၇ာင္အညိဳေ၇ာင္အပိုင္းမ်ားကိုသန္႔စင္ပစ္ပါ။ညီွန႔ံျပင္းပါတယ္။ငါးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေ၇စစ္ကာအေခ်ာင္းေလးမ်ားလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၂)လွီးၿပီးပါက ပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးငံျပာရည္၊ခ႐ုဆီ၊င႐ုပ္ေကာင္း၊ဟင္းခပ္မႈန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးနယ္ထားပါ။
(၃)ပန္းကန္တစ္ခုျဖင့္တန္ပူ၇ာမႈန္႔ေဖ်ာ္ထားပါ။မပ်စ္မက်ဲအေနထားေဖ်ာ္ပါ။
(၄)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဆီအိုတည္ထားပါ။ဆီပူလာပါက အရသာနယ္ၿပီးသားငါးကိုမုန္႔ႏွစ္၇ည္တြက္နစ္ၿပီးဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါ။ငါးမ်ားကိုဆက္တိုက္ထည့္ျပီးပါကမီး႐ွိန္ကိုအျမင့္ဆံုးထိတင္ေပးၿပီးေၾကာ္ပါကငါးအေခ်ာင္းေၾကာ္ ၾကြပ္ရြၿပီး ေဖာင္းေဖာင္းေလးေတြ႐႐ွိ မွာျဖစ္ပါတယ္။(ေပါင္မႈန္႔ေျခာက္ကပ္လိုကမုန္႔ႏွစ္ကပ္ၿပီးေပါင္မႈန္႔ေျခာက္ကပ္ၿပီးဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါ။)
(၅)အဆက္မပ်က္ေမြေပးၿပီးေ၇ႊဝါေ၇ာင္၇ပါကဆယ္ယူဆီစစ္ကာ thai chilli sauce တြင္သံပုရာသီးညစ္ေပးၿပီးတည္ ခင္းသံုး ေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...