25 June 2015

ယိုးဒယားငါးဖယ္ေၾကာ္

Thai Fish Cake with Cucumber Salad
ထူးဆန္းတဲ့ဟင္းေလးမဟုတ္ေပမဲ့ထိုင္းအစားအစာထဲမွာေတာ့နာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ားလွပါတယ္။အေျပာင္းအလဲေလးလုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ငါးဖယ္ - ၂၅၀ ဂ၇မ္
ယိုးဒယားဟင္းအႏွစ္ (အနီ) - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ - ႏွစ္ဇြန္း
ငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္ဥ - တဝက္
ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၃ေခ်ာင္း
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ငါးဖယ္ျခစ္ကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ပါ။အ၇ိုးမ်ားေ၇ြးထုတ္ပါ။
(၂)ၾကက္ဥေခါက္ၿပီးတဝက္ထည့္ပါ။ေကာ္မႈန့္၊ငံျပာရည္၊ယိုးဒယားဟင္းအႏွစ္၊ပဲေတာင့္႐ွည္ပါးပါးစိတ္ထည့္ပါ။
(၂)ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြျပီးနာနာ၇ိုက္ေပးပါ။
(၃)ၿပီးလ်ွင္လက္ကိုေ၇စြတ္ၿပီးလိုသလိုအျပားေလးမ်ားျပဳလုပ္ကာဆီပူပူတြင္အေ၇ာင္ရ သည္ထိေၾကာ္ပါ။
(၄)နီညိဳေ၇ာင္သမ္းၿပီးႂကြပ္၇ြလာပါကဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးသခြားခ်ဥ္ သို႔မဟုတ္ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ႏွင့္တြဲဖက္၍ပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္နိဳင္ပါၿပီ။
***အနီေ၇ာင္ဟင္းအႏွစ္မ႐ွိပါက င၇ုပ္သီး၊စပါးလင္၊ေ႐ွာက္ခါး၇ြက္မ်ားကိုပါးပါးလွီးထည့္ၿပီးအစားထိုးႏိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...