24 June 2015

ေရခဲမုန္႔ေၾကာ္

 Deep Fried Ice Cream
ေရခဲမုန္႔ေၾကာ္ေလးကိုလုပ္ဖို႔ရည္ရြယ္ထားတာ၄လေလာက္႐ွိပါၿပီ။သင္တန္းတက္စဥ္ကာလတုန္းကလုပ္ခဲ့ဖူးေပမဲ့သီးသန္႔စားဖို့ေတာ့ထပ္မလုပ္ျဖစ္ခဲ့ဘူး။ခုေတာ့pageထဲကသူငယ္ခ်င္းတေယာက္ကေျပာလာတာနဲ႔လုပ္ျဖစ္သြားတာပါ။ပံုမွန္ဆိုရင္ေတာ့ေပါင္မုန္႔ကိုအသံုးျပဳေပမဲ့သူငယ္ခ်င္းကသူနည္းေလးမ်ွေဝေပးရင္းButterCakeနဲ႔လုပ္ၾကည့့္ပါပိုေမြးပါတယ္ဆိုလို႔သူ႔နည္းေလးနဲ့လုပ္နည္းကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။အၾကံေပးရင္းလုပ္ေပးဖို႔တိုက္တြန္းလာတဲ့သူငယ္ခ်င္းကိုေက်းဇူးပါ႐ွင္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ေရခဲမုန္႔ - ၃လံုး
Butter Cake - တစ္လံုး
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ - တစ္ပန္းကန္
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာေရခဲမုန္႔ကိုအလံုးအေနထားရေအာင္icecreamScoop ျဖင့္ခပ္ယူၿပီးအခဲခန္းတြင္တစ္ရက္ထားပါ။
(ေ၇ခဲမုန္႔ေၾကာ္ဖို႔အဓိကအေရးႀကီးဆံုးကေတာ့ေ၇ခဲမုန္႔ကမာခဲေနဖိုလိုပါတယ္)
(၂)မာခဲေနေသာေရခဲမုန္႔ကိုbutter cakeျဖင့္ပတ္ပတ္လည္ ေနရာလပ္မက်န္အုပ္မိေအာင္ခပ္ထူထူထုပ္ထားပါ။(ေပါင္မုန္႔ကိုလည္းအသံုးျပဳႏို္င္ပါတယ္)ထုပ္ၿပီးပါကအခဲခန္းတြင္ျပန္ထည့့္ထားပါ။
(၃)ၾကက္ဥတစ္လံုးကိုေခါက္ထားပါ။ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ကိုအသင့္ပန္းကန္တြင္ထည့္ထားပါ။
(၄)အသင့္ျဖစ္ပါကကိတ္မုန္႔ျဖင့္ထုပ္ထားေသာေရခဲမုန္႔ကိုၾကက္ဥတြင္ႏွစ္ၿပီးေပါင္မုန္႔ေျခာက္ကပ္ပါ။လက္ျဖင့္ေသခ်ာကပ္မိေအာင္ျပဳလုပ္ေပးပါ။ၿပီးလ်ွင္ပလပ္စတစ္ျဖင့္အုပ္ၿပီးအခဲခန္းတြင္ေၾကာ္မည့္အခ်ိန္ထိျပန္ထည့္ထားပါ။အသင့္ျပဳလုပ္သိမ္းဆည္းထားၿပီးစားမည့္အခ်ိန္မွသာဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။ေနာက္ဆံုးအခ်ိန္အိုးထဲမွဆီပူၿပီဆိုမွသာလ်ွင္ေရခဲေသတၱာမွထုတ္ယူၿပီးေၾကာ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။
(၅)သံုးေဆာင္လိုသည့္အခ်ိန္တြင္ဆီအိုးတည္ထားပါ။ဆီပူပါကအခဲခန္းမွအသင့္ျပဳလုပ္ျပီးေသာေရခဲမုန္႔ကိုထုတ္ယူၿပီးဆီပူပူတြင္တစ္မိနစ္ခန္႔အေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူပါ။
(၆)ခ်ိဳေအးတဲ့ေရခဲမုန္ကို့ကိတ္မုန္႔ေမြးရန႔ံနဲ့ေပါင္းစပ္ျပီးႂကြပ္ရြတဲ့ေရခဲမုုန္႔ေၾကာ္ကိုခ်က္ခ်င္းတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...