24 June 2015

ထိုးမုန္႔

ဆိုဖီယာက႐ွမ္းျပည္ဇာတိဆိုေပမဲ့မႏၱေလးမွာဆယ္ႏွစ္ေလာက္ေနလာတာမို႔မႏၱေလးကအစားအစာေတြကိုႏွစ္သက္ပါတယ္။မႏၱေလးထိုးမုန္႔တခုအပါအဝင္ေပါ့။ဒါေၾကာင့္ခုလိုအေဝးေ၇ာက္ေနခ်ိန္မွာကိုယ္အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ထိုးမုန္႔စားခ်င္ေတာ့ႀကိဳးစားၿပီးလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ငယ္စဥ္က၇ပ္ကြက္အလႉေတြမွာထိုးမုန္႔လုပ္တာျမင္ဖူးပါတယ္။ျမင္ဖူးသမ်ွေလးနဲ႔ဟိုေမးဒီေမးႀကိဳးစားလုပ္ထားတဲ့ထိုးမုန္႔ေလးကေရာင္းတန္းေတြလိုအရည္အေသြးကိုမမွီေပမဲ့အေဝးေရာက္ေနသူမ်ားအဖို႔ေတာ့ေက်နပ္ႏိုင္လိမ့္မယ္လို့ထင္လို့ဆိုဖီယာလုပ္ထားတဲ့လုပ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၂၄၀ ဂရမ္
သာကူမႈန္႔ - ၈၀ ဂရမ္
အုန္းႏို႔ -၂၀၀ ml
ေ၇ - ၂၀၀ml
သၾကား - ၂၀၀ဂရမ္
ဆီ -၅က်ပ္သား
ေထာပတ္ - ၅က်ပ္သား
ေျမပဲဆန္/သီဟိုဠ္ေစ့/ဖ၇ံုယို -လက္တစ္ဆုပ္
အုန္းသီး -တစ္စိတ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာေ၇ ၁၅၀ ml ႏွင့္အုန္းႏို႔ ၂၀၀ml ကိုေ၇ာၿပီးအပူေပးပါ။ (ဆူပြက္၇န္မလို)
(၂)ေကာက္ညင္းမႈန္႔ကိုဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးအပူေပးထားေသာ အုန္းႏို႔အေရာျဖင့္နယ္ေပးပါ။မုန္႔ႏွစ္၇ပါကအဖံုးအုပ္ထားပါ။(အမွန္ေတာ့ေကာက္ညင္းဆန္ေရစိမ္ႀကိတ္ၿပီးမွလုပ္ပါတယ္။)
(၃)သာကူမႈန္႔ ကိုေ၇၅၀mlထည့္ၿပီးနယ္ထားပါ။
(၄)အုန္းသီးကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။ေၾကာ္ထည့္လို႔ပါကေၾကာ္ထားႏိုင္သည္။ေျမပဲေလွာ္ထားပါ။
(၅)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးထဲတြင္ဆီႏွင့္ေထာပတ္ကိုအပူေပးၿပီးပူလာပါကနယ္ထားေသာေကာက္ညင္းမုန္႔ႏွစ္ကိုထည့္ၿပီးအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၆)ေကာက္ညင္းအေ၇ာင္ေျပာင္းပါကသၾကားကိုေျဖးေျဖးဆီထည့္ထိုးပါ။
(၇)သၾကားႏွင့္မုန္႔သားညက္လာပါကသာကူမႈန္႔နယ္ထားသည္ကိုအနည္းငယ္ဆီထည့္ၿပီးထိုးေပးပါ။
(၈)အားလံုးသမကာေခ်ာေမြ႔လာပါကေျမပဲသို႔ႏွစ္သက္၇ာသစ္သီးေစ့ႏွင့္အုန္းသီး၊ဖရံုယိုတို႔ကိုထည့္ကာသမေအာင္ထိုးေမြေပးပါ။သမသြားပါကဆီသုပ္ထားေသာဘမ္းတြင္ထည့့္ၿပီးအေအးခံကာလိုသ လိုကပ္ေၾကးျဖင့္ညပ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏို္င္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...