24 June 2015

ပုဇြန္​​ေကြကာႂကြပ္​​ေၾကာ္​

Crispy Butter Oat Prawns
( Cereal Prawns )
ပုဇြန္ႂကြပ္ေၾကာ္ကိုOatသို႔Cerealျဖင့္အရသာထူးစြာတြဲဖက္ေၾကာ္ထားေသာပုဇြန္ေၾကာ္ေလးပါ။စကၤာပူမွာေတာ့မ်ားေသာအားျဖင့္မိသားစုညစာစားပြဲအထိမ္းမွတ္ပြဲေတြမွာမပါမျဖစ္တည္ခင္းေလ့ရွိၾကပါတယ္။တကယ္လည္းအရသာစြဲမက္ဖြယ္ေကာင္းလွတဲ့ပုဇြန္ေၾကာ္ေလးပါ။လုပ္နည္းေလးၾကည့္ရေအာင္ေနာ္
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပုဇြန္ - တစ္ကီလို
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ - ၃ ဇြန္း
Butter - ၁၀၀ ဂရမ္
Plain Oat သို႔ Cereal - ၁၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
ငရုပ္သီး - ၃ေတာင့္
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - တစ္ခက္
သၾကား - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ဆီ - ပုဇြန္ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာပုဇြန္ကိုအေမြးမ်ားညႇပ္ျပီးေက်ာခြဲသန္႔စင္ကာေရစစ္ထားပါ။ (၂)ေရစစ္ထားေသာပုဇြန္ထည္းသို႔ၾကက္ဥ၊ဆားနွင့္ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ထည့္ၿပီးနွယ္ထားပါ။
(၃)အိုးတခုတြင္ဆီကိုအပူေပးၿပီးပုဇြန္ကိုခ်ေၾကာ္ပါ။ (၄)ပုဇြန္ေ႐ႊဝါေရာင္သန္းၿပီးႁကြပ္ပါကဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။ (၅)ၿပီးလ်ွင္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။ငရုပ္သီးကိုလည္းပါးပါးလွီးထားပါ။
(၆)အုိးတခုတြင္ေထာပတ္ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ၿပီးငရုပ္သီးနွင့္ဆီသပ္႐ြက္ထည့္ပါ။အနံ႔ေမႊးလာပါကOatသို႔Cerealထည့္ပါသၾကားနွင့္ဆားနည္းငယ္ထည့္ၿပီးမီးေအးေအးျဖင့္ေၾကာ္ေပးပါ။
(၇)Oatမ်ားေမႊးၿပီးႂကြပ္လာပါကဆယ္ယူဆီစစ္ထားေသာပုဇြန္မ်ားကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။လိုအပ္ပါကအရသာထပ္ျဖည့္ၿပီးအရသာရွိလွေသာႂကြပ္ႂကြပ္႐ြ႐ြပုဇြန္ေၾကာ္ကိုထမင္းနဲ႔ျဖစ္ေစသားေရစာျဖစ္ေစတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...