Sweet Potato Ball
ကစြန္းဥကိုအၿမဲစားေနက်မဟုတ္တဲ့ပံုစံတမ်ိဳးန႔ဲလုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။လုပ္ရလြယ္ၿပီးအရသာထူးတဲ့အခ်ိဳတည္းစရာတမ်ိဳးပါ။လုပ္စားၾကည့္ ရေအာင္ေနာ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ကစြန္းဥ အႀကီး - သံုးဥ
သစ္ၾကားႀကီး - 100gm
ဂ်ဳံမႈန္႔ - 2Tbsp
သၾကား - 1/4 cup
ဆား - 1/2 tsp
ေထာပတ္ - 2Tbsp
Nutmeg powder -1/8tsp
Cinamon powder -1/4tsp
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
********
ဦးစြာ ကစြန္းဥကို ႏူးေအာင္ျပဳတ္ၿပီးအခြံႏြာထားပါ ။ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ၿပီးႀကိတ္စက္ျဖင့္ႀကိတ္ပါ။ ႀကိတ္ၿပီးသားကို လိုသေလာက္အလံုးေလးမ်ားလံုးထားပါ။ အားလံုးလံုးၿပီးပါကပန္းကန္တခုတြင္ဂ်ံဳမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး လံုးၿပီးသားကစြန္းဥမ်ားကိုဂ်ံဳမႈန္႔လူးၿပီးဆီပူတြင္ ၂မိနစ္ခန္႔႔ခ်ေၾကာ္ၿပီးအေရာင္ရလာပါကဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးအေအးခံကာခ်ိဳ ခ်ိဳေမြးေမြးကစြန္းဥေၾကာ္ကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
No comments:
Post a Comment