1 June 2015

ေျမဇာဥဆႏြင္းမကင္း

ေျမဇာဥဆႏြင္းမကင္းကခြာ၇တာအနည္းငယ္လက္ဝင္ၿပီးအ၇သာမွာေတာ့အမွန္တကယ္ကိုထူးျခားလွပါတယ္။
သူငယ္ခ်င္း Lin Thawdar ရဲ့နည္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ေက်းဇူးပါ Sis Lin Thawdar :-)
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ေျမဇာဥ - တစ္ကီလို
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၂၀၀ ဂရမ္
ေ၇ႊၾကည္ - ၅၀ ဂရမ္
အုန္းႏို႔ - ၂၀၀ ml
သၾကား - ၁၅၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ - ၂လံုး
အုန္းသီးေျခာက္မႈန္႔ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဘိန္းေစ့ - ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ေျမဇာဥကိုအခြံသင္ေ၇ေဆးသန္႔စင္ၿပီးေၾကညက္ေအာင္ႀကိတ္ထားပါ။ေၾကညက္၇န္မလြယ္ကူပါကအုန္႔ႏို႔ထည့္ၿပီးႀကိတ္ပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္အိုးတခုတြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးဘိန္းေစ့နွင့္အုန္းသီးမွအပအားလံုးထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာမီးေအးေအးျဖင့္ဆီျပန္လံုးလာသည္ထိက်ိဳေပးပါ။
(၃)လံုးလာပါကမုန္ဖုတ္မည့္ဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးက်စ္ေနေအာင္ဖိေပးပါ။
(၄)မ်က္ႏွာျပင္ေခ်ာေမြ႔ပါကဘိန္းေစ့ႏွင့္အုန္းသီးေျခာက္မႈန္႔ျဖဴးကာovenတြင္၂၀၀ဒီဂရီျဖင့္မိနစ္၂၀ခန္႔ဖုတ္ၿပီးအေ၇ာင္၇ပါကအေအးခံကာလိုသလိုလွီးျဖတ္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

1 comment:

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...