30 May 2015

Rice Burger

Rice Burger 

Rice Burger က ေပါင္မုန္႔အစား rice cake ကို သံုးထားတာပါ အရသာနဲ႔ပါဝင္ပစၥည္းေတာ့ကိုယ္လိုသလို ဖန္တီးနိုင္ပါတယ္
ဦးစြာ ခ်က္ၿပီးသားထမင္းေႏြးေႏြးကို ဇလံုတခုတြင္ ထည့္ၿပီး(ဆူရွီဆန္က အေကာင္းဆံုးပါ၊ အဆင္ေျပေသာဆန္ အနည္းငယ္ေစးေသာဆန္ကိုလည္း အသံုးျပဳနိုင္ပါတယ္) ၾကက္သြန္မိတ္ပါးပါးလွီး၊ဆားအနည္းငယ္၊ငရုပ္ေကာင္းအနည္းငယ္ ထည့္ေမြပါ။ ၿပီးလ်ွင္ လက္ကို ေရစြတ္ၿပီး ခပ္ထူထူ1.5cmအျပားျပဳလုပ္ပါ။အိုးမကပ္ေသာဒယ္တခုကိုအပူေပးၿပီး ေထာပတ္အနည္းငယ္ထည့္ကာ အျပားလုပ္ထားေသာထမင္းကို အေရာင္ရေအာင္အိုးကင္းကပ္ကင္ေပးပါ။နွစ္ဘက္လံုးအေရာင္ရပါက ပန္းကန္တခုတြင္အေအးခံထားပါ။
ဘာဂါအတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ားကိုျပဳလုပ္ပါ့မယ္
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
မေရာနစ္ အနည္းငယ္
ခ်ိစ္ (သို႔) နွစ္သက္ရာအသားျပား
ဆလပ္႐ြက္ ေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီး
သခြားသီးပါးပါး
ၾကက္သြန္ နွစ္သက္ကထည့္ပါ
အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက Rice Burger လုပ္လု႔ိရပါၿပီ
အေအးခံထားေသာ Rice cake ေပၚတြင္ မေရာနစ္တဇြန္းကိုသုတ္ပါ။၎အေပၚတြင္ ဆလပ္႐ြက္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊သခြားသီး ၊ခ်ိစ္တို႔ကိုတင္ပါ ၿပီးလ်ွင္ rice cake ေနာက္တခုကို မေရာနစ္ သုတ္ၿပီးအေပၚမွအုပ္ကာ chilli sauce , fried pototo တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...