30 May 2015

ယိုးဒယားငါးပိထမင္​း​ေၾကာ္​

Shrimp Paste Fried Rice
ယိုးဒယားစား​ေသာက္​ဆိုင္​​ေတြမွာနာမည္​ၾက​ီးလူႀကိဳက္​မ်ားၿပီးခ်ိဳခ်ဥ္​ငံစပ္​အရသာစံုတဲ့ယိုးဒယားငါးပ္ိထမင္​း​ေၾကာ္​​ေလးဘဲျဖစ္​ပါတယ္​။အားလပ္​ရက္​မိသားစုစံုညီ ခ်က္​စားႏိုင္​တဲ့ထမင္​း​ေၾကာ္​​ေလးကို​​ေၾကာ္​ စားၾကည္​့ရ​ေအာင္​​ေနာ္​။
ပါဝင္​ပစၥည္း
******
ထမင္း - တစ္ပြဲ
ပုဇြန္ငါးပိ - ဇြန္းတဝက္ ( လ႓က္စားဇြန္း)
အခ်ိဳမႈန္႔သၾကားအေရာ - ၁ဇြန္း
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္( ဟင္းစားဇြန္း)
ခရုဆီ - ဇြန္းတဝက္
ဆီ - ၁ဇြန္း
တြဲဖက္အုန္းနို႔ၾကက္သားဟင္းအတြက္
*********************
ဆီ - ၁ဇြန္း
ၾကက္သား - လက္တဆုပ္ ၁၀၀ ဂရမ္​
ယိုးဒယားဟင္းခ်က္အနွစ္ - တစ္​ဇြန္​း စားပြဲတင္​ဇြန္​း
ငံ ျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္
ခရုဆီ - ဇြန္းတဝက္
အုန္းနို႔ - ၁၂၅ ml
Curry powder - လၻက္​ဇြန္​းတစ္​ဇြန္း
တြဲဖက္ ေပးရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
******************
သရက္သီးစိမ္း - အမ်ွင္စိပ္ထား
ၾကက္ဥတလံုး-အျပားလိုက္ေၾကာ္ၿပီးအမ်ွင္လွီးထားတာ
ၾကက္သြန္ျဖဴ၂ေျမာင္း - ပါးပါးစိပ္
ၾကက္သြန္နီ ဥ ေသးေသး - အကြင္းလွီး
ဂ်င္း၂ျပား - ႏုတ္ႏုတ္စိပ္
ငရုပ္သီးစိမ္းနီ - ေသးေသးစ္ိပ္
ပုဇြန္ေျခာက္ေၾကာ္ - တဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**********
(၁)ဦးစြာထမင္းကိုအရင္ေၾကာ္ပါမယ္။ဒယ္အိုးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးငါးပိကိုခ်ေၾကာ္ပါ။ ထမင္းထည့္ပါ ။ အခိ်ဳမႈန္႔သၾကား၊ ငံျပာရည္ ၊ခရုဆီ ၊တို႔ကို ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ပန္းကန္လံုးတခုျဖင့္ထည့္ၿပီးပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ေမွာက္ထည့္ထားပါ ။
(၃)ၾကက္သားအုန္းနို႔ဟင္းခ်က္ပါ့မယ္။
အိုးေသးေသးတခုတြင္ ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ Curry paste ကို ဆီသပ္ကာၾကက္သားခ်ေၾကာ္ပါ (၄)အုန္းနို႔ထည့္ၿပီးပါဝင္တဲ့အခ်ိဳမႈန္႔သၾကား၊ငံျပာရည္ ၊ခရုဆီ တို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ ။
(၅)အုန္းနို႔အနည္းငယ္ပ်စ္လာပါက curry powder ထည့္ၿပီးပန္းကန္ေသးေသးတခုျဖင့္ထည့္ေပးပါ ။
(၆)ၿပီးလ်ွင္အသင့္ျပဳလုပ္ၿပီးသားတြဲဖက္ပစၥည္းမ်ားၾကက္ဥ အမ်ွင္၊ သရက္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နီ၊ ဂ်င္း၊ ငရုပ္သီးစိမ္းနီတို႔ျဖင့္ပံုတြင္ျပထားသည့္အတိုင္းျပင္ဆင္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...