30 May 2015

ဆီထမင္​း

ဆီထမင္း

ျမန္မာမနက္ခင္းအစားအစာထဲကဆီထမင္းကိုျမန္မာတိုင္းလိုႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။မနက္ခင္းစာဆီထမင္းငါးရံ႕ေျခာက္ဖုတ္နဲ႔လၻက္ရည္တခြက္ဆိုရင္ၿပီးျပည့္စံုတဲ့မနက္ခင္းစာေလးျဖစ္မွာပါ။ဆီထမင္းခ်က္ရတာလြယ္ကူပါတယ္။မသိေသးသူမ်ားအတြက္ခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ေကာက္ညင္းဆန္ - ဆန္ခ်ိန္ခြက္သံုးခြက္
ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး
ဆား -လိုသေလာက္
ဆီ - ၁၀၀ ဂရမ္
နႏြင္း - အနည္းငယ္
တြဲဖက္စားရန္
ငါးရံ႕ေျခာက္ဖုတ္ သို႔ ဆိတ္သားေျခာက္
ဘာလေခ်ာင္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ေကာက္ညင္းကိုေရေဆးၿပီးေရေလးနာရီခန္႔စိမ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
(၃)ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီကိုခ်ေၾကာ္ပါ။ေရႊဝါေရာင္ရပါကဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ၾကက္သြန္ေၾကာ္ထားေသာဆီထဲသို႔ေကာက္ညင္းဆန္စိမ္ထားသည္ကိုေ၇စစ္ၿပီးထည့္ပါ။ဆားနႏြင္းထည့္ပါ။ေရကိုေကာက္ညင္းျမဳတ္ရံုမ်က္ႏွာျပင္ညီအထက္အနည္းငယ္ပိုထည့္ုၿပီးမီးဖိုတြင္အဖံုးအုပ္ၿပီးတည္ပါ။
(၅)ဆူပြက္ပါကအိုးမကပ္ေစရန္အထက္ေအာက္လွန္ေမြေပးပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၆)ေရခမ္းသြားပါကမီးကိုအေသးဆံုးထိေလ်ာ့ခ်ကာအဖံုးအုပ္ၿပီးေကာက္ညင္းႏွပ္သည္ထိထားပါ။ဆီထမင္းဂ်ိဳးကပ္သည္ကိုလိုခ်င္ပါကအနည္းငယ္အခ်ိန္ပိုထားႏိုင္ပါတယ္။
(၇)ေကာက္ညင္းႏွပ္ပါကပန္းကန္တြင္ထဲ့ၿပီးအေပၚမွေၾကာ္ထားေသာၾကက္သြန္ေၾကာ္၊ငါးရ႕ံေျခာက္၊ဆိတ္သားေျခာက္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...