30 May 2015

ဆူ႐ွီ






Sushi
အခုလုပ္နည္းမွာဆရာနွစ္ေယာက္ဆီမွသင္ယူထားတာျဖစ္ၿပီး you tubeမွအနည္းငယ္ျဖည့့္စြက္ထားခ်င္းျဖစ္ပါတယ္မတူညီမႈမ်ားရွိလ်ွင္ မိမိနစ္သက္ရာနည္းအတိုင္းျပဳလုပ္နိုင္ပါတယ္။
ဆူရွီထမင္းအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
****************
ဆူရွီ ဆန္ - ၃ခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ဆန္ ဗီနီဂါ - ၁ခြက္
သၾကား - ၂ဇြန္း
ဂ်ပန္ ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အခ်ိဳမႈႏု့္နဲ႔အရသာဆင္
(၁)ဦးစြာထမင္းအရင္တည္ပါ။မေပ်ာ့ေစနဲ႔။
(၂)ထမင္းက်က္ပါကဇလံုတခုတြင္သြန္ထည့္ထားၿပီးေခတၲအေအးခံထားပါ။ေယာက္မျဖင့္အထက္ေအာက္လွနိေပးပါ။
(၃)ခပ္ေႏြေႏြးအေနထားတြင္ထမင္းေပၚသိုဆန္ဗီနီဂါနည္းနည္းဆီထည့္ၿပီးဖြဖြေမြေပးပါ။ သၾကားထည့္ပါ။ အရသာျမည္းၾကည့္ၿပီးလိုအပ္ကထပ္မံျဖည့္စြက္ပါ။ေမြစဥ္ဆန္လံုးမပ်က္ရန္ဂရုျပဳပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္အဖံုးအုပ္ၿပီးေဘးဖယ္ထားကာအတြင္းတြင့္ထည့္ရန္အစာမ်ားျပင္ဆင္ပါ့မယ္။
အဓိကပါေသာပါဝင္ပစၥည္း
**************
ေရညႇိေျခာက္ - တစ္ထုပ္
ဂ်ပန္မေရာနစ္ - လိုသေလာက္
နွမ္း - အနည္းငယ္
ေထာပတ္သီး - တစ္လံုး အေျမာင္းစိတ္ကာသံပရာရည္ျဖင့္စိမ္ပါ
သခြားသီး - တလံုးအေခ်ာင္းစိတ္ထားပါ
မုန္လာဥနီ -တေတာင့္အေခ်ာင္းစိတ္ထားပါ
ဆလပ္႐ြက္ - လိုသေလာက္
မိမိျပဳလုပ္မည့္ဆူရွီလိပ္ေပၚမူတည္၍မိမိနွစ္သက္ရာအသားငါးၾကက္တို႔ကိုေျပာင္းၿပီးလိပ္သြားရန္ ***
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး ေခါက္ၿပီးခပ္ထူထူအခ်ပ္ေၾကာ္ကာအေခ်ာင္းေလးမ်ားျဖတ္ထားပါ။
ၾကက္အူေခ်ာင္း - ၂ေခ်ာင္း ေရေႏြးေဖ်ာ ေလးစိတ္အေခ်ာင္းျဖတ္ပါ
ဂဏန္းေခ်ာင္း - ၂ေခ်ာင္း ေရေႏြးေဖ်ာပါ
ပုဇြန္ - ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ
အျခားနွစ္သက္ရာအစာမ်ားအသံုးျပဳနိုင္ပါတယ္။
ဆူရွီစလိပ္ပါ့မယ္
*********
ဦးစြာ ဝါးယင္းလိပ္ကို ပလပ္စတစ္ျဖင့္ပတ္ထားပါ။ေရပန္းကန္တခုယူထားပါ။ဝါးယင္းလိပ္ေပၚတြင္ေရညိွေျခာက္ခင္းပါ။လက္ကိုေရစြပ္ၿပီးထမင္းကိုအလံုးခပ္ႀကီးႀကီးလံုးပါ။ေရညိွေပၚသို႔နည္းနည္းဆီျဖန္႔ၿပီးခင္းပါ။ နွမ္းအနည္းငယ္ျဖဴးပါ။(အျပင္လိပ္လိုပါကတဘက္သို႔လွန္လိုက္ပါ။ ) ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားမွ သခြားသီး၊ မုန္လာဥ ၊ ဆလပ္႐ြက္ (မထည့္လည္းရ) ၊ ေထာပတ္သီး ၊ နွစ္သက္ရာ ၾကက္ဥ သို႔ ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ဂဏန္းေခ်ာင္းထည့္ၿပီးမေရာနွစ္ထည့္ကာမိမိနွင့္နီးရာဘက္မွျဖည္းျဖည္းခ်င္းက်စ္ေနေအာင္လိပ္သြားပါ။ၿပီးလ်ွင္ဓားထက္ထက္ျဖင့္ လွီးျဖတ္ၿပီး ဂ်ပန္ဂ်င္းႏု၊soya sauce တို႔ျဖင့့္တြဲဖက္သံုး ေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။

1 comment:

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...