31 May 2015

ထိုင္​းၾကက္​ဆီထမင္​း



Thai Style Chicken Rice
ၾကက္​ဆီထမင္​းခ်က္​ပံုခ်က္​နည္​းပံုစံကြဲ​ေလး​ေတြ႐ွိ​ေပမဲ့အ​ေျခခံအားျဖင္​့​ေတာ့တူညီျကျပီးပါဝင္​ပစၥည္​းအနည္​းငယ္​သာကြဲျပားတတ္​ၾကပါတယ္​။ဆိုဖီယာမ်ွ​ေဝ​ေပးခ်င္​တာက​ေတာ့ယိုးဒယားႂကက္​ဆီထမင္​းခ်က္​နည္​း​ေလးဘဲျဖစ္​ပါတယ္​။
ယိုးဒယားၾကက္ဆီထမင္းခ်က္ရန္အတြက္ဦးစြာပထမၾကက္ဆီအရင္ခ်က္ရပါတယ္။ၾကက္ဆီဖတ္ကိုကိုယ့္အိမ္မွာစုထားတာျဖစ္ျဖစ္၊ေစ်းကျဖစ္ျဖစ္ဝယ္ယူလို႔ရပါတယ္။
ၾကက္​ဆီခ်က္​၇န္​လိုအပ္​​ေသာပစၥည္​း
********************
ၾကက္ဆီဖတ္ -တစ္ကီလို
စပါးလင္ - နွစ္ေခ်ာင္းထုၿပီးထံုးပါ။
ဂ်င္း - ခပ္ႀကီးႀကီးနွစ္တက္ထုျပားထားပါ။
သံပုရာသီးႀကီးႀကီး - တလံုးထပ္ျခမ္းျခမ္းပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဥႀကီးႀကီး အခြံမသင္ဘဲအလယ္ကေနထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။
ၾကက္​ဆီခ်က္​နည္​း
**********
(၁)ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုၾကက္ဆီဖတ္နွင့္ေရာၿပီးမီးျပင္းျဖင့္တည္ပါ။မၾကာမၾကာ ေမြေပးပါ။ (၂)အိုးကပ္လာလ်ွင္မီးေလ်ာ့ၿပီးၾကက္ဆီဖတ္မ်ားႂကြပ္လာသည္ထိေၾကာ္ေပးပါ။
(၃)ႂကြပ္လာလ်ွင္ထြက္လာေသာဆီမ်ားကိုစစ္ထုတ္ျပီးပုလင္းတခုျဖင့္ထည့္ထားၿပီးမိမိခ်က္လိုေသာအခ်ိန္တြင္အဆင္သင့္ရွိေအာင္သိမ္းထားနိုင္ပါတယ္။
ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္နည္း
**************
ဆန္ - ၆ခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ၾကက္ဆီ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ပါးပါးလွီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း ဓားျပားရိုက္
စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း ထုၿပီးထံုးထားပါ။
ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ - နွစ္ပင္ ထံုးထားပါ။
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္​ဆီထမင္​းခ်က္​နည္​း
**************
(၁)ဦးစြာဆန္ေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၂)ခ်က္မည့္အိုးတခုတြင္ခ်က္ၿပီးသားၾကက္ဆီကိုထည့္ပါ။
(၃)ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၊စပါးလင္တို႔ကိုၾကက္ဆီ ျဖင့္ဆီသပ္ပါ။
(၄)အနံ႔ေမႊးလာလ်ွင္ဆန္ထည့္ပါ။ဆြမ္းေမြး႐ြက္ကုိထံုးၿပီးထည့္ပါ။
(၅)ၾကက္ျပဳတ္၇ည္ရ​႐ွိ၇န္​အတြက္ျ​ပဳလုပ္​နည္​းမွာ ၾကက္​ကိုဆား၊ဟင္​းခပ္​မႈန္​႔တို႔ျဖင္​့သမ​ေအာင္​နယ္​ၿပီး ၁နာ၇ီခန္​႔ႏွပ္​ထားၿပီးဂ်င္​းလက္​တစ္​ဆစ္​ခန္​႔ထည္​့ကာ​ေ၇ျမႇဳပ္​၇ံုထည့္​့ၿပီးႏူးအိသည္​ထိျပဳတ္​ထားၿပီးဆယ္​ယူအ​ေအးခံထားပါ။က်န္​႐ွိ​ေသာၾကက္​ျပဳတ္​​ေ၇ကိုထမင္​းခ်က္​၇ာတြင္​ၾကက္ျပဳတ္ေရအျဖစ္​အသံုးျပဳပါ။ၾကက္​ျပဳတ္​၇ည္​
မရွိလ်ွင္ၾကက္သားမႈန္႔ ျဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးသံုးနိုင္ပါတယ္။
(၆)အရသာဆား၊သၾကား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးတည္ပါ။
(၇)ဆူပြက္လာလ်ွင္ၾကက္ဆီမ်ားအေပၚေအာက္နံွ႔ေအာင္နွစ္ခါေလာက္ေမြေပးပါ။
က်က္လ်ွင္ၾကက္ေပါင္း၊ၾကက္ကင္၊ၾကက္ေၾကာ္၊သခြားသီး၊နံနံပင္​ မိမိနွစ္သက္ရာျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္
နိုင္ပါျပီ။
တြဲဖက္​စားရန္​​ေဆ​ာ့စ္​ျပဳလုပ္နည္း
******************
ပဲငပိအငံ - အခ်ိဳပန္းကန္လံုးတစ္လံုး
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ -၅ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဗီနီဂါ - ၅ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
သၾကား - ၃ဇြန္း
ငရုပ္သီး - ဆယ္ေတာင့္
နံနံပင္အျမစ္ - ဆယ္ပင္
ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုေရာၿပီးစက္ျဖင့္ႀကိတ္ပါ။အရသာမွာခ်ဥ္ငံစပ္ျဖစ္ပါတယ္။ေဆာ့ကိုျပဳလုပ္ၿပီးေရခဲေသတၲာတြင္တာ႐ွည္​ သိမ္းထားနိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...