31 May 2015

Bacon Egg Pizza

Bacon Egg Pizza

Pizza dough
**********
ဂ်ံဳ - 1kg
Yeast - 4 gm
သၾကား  - 20gm
ဆား  - 20gm
ၲႏြားနို႔  - 25ml
သံလြင္ဆီ - 40 ml
ေရခဲ - 80 gm
ေရ - 420ml
(ဂ်ံဳ တစ္ကီလို လုပ္လ်ွင္ 12 လက္မ ပံုပါဆိုဒ္ ၇ခုရပါတယ္။ အိမ္စားမ်ားမိမိျပဳလုပ္မည့္အေပၚခ်ိန္ဆနိုင္ရန္ )
(၁)ဂ်ံဳ နွင့္ yeast ကို အရင္သမေအာင္ေမြ။ (၂)က်န္ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုေရာၿပီး ေရခဲ၊ဆား၊သၾကားေပ်ာ္ေအာင္ေမြၿပီးပါကဂ်ံဳ နွင့္Yeast အေရာထည္း ထည့္နွယ္ပါ။
(၃)ဂ်ံဳသားေျပာင္ေခ်ာလာသည္ထိနွယ္ေပးပါ။ျပီးလွ်င္နွစ္သက္ရာဆိုဒ္ အလံုးေလးမ်ားလံုးကာဆီသုပ္ဂ်ံဳျဖဴးထားေသာဘမ္းတြင္နွစ္လက္မ ေလာက္ျခားကာစီထည့္ၿပီးပလပ္စတစ္လံုေအာင္ပိတ္ကာေရခဲေသတၲာတြင္နွပ္ထားပါ။ပီဇာမလုပ္ခင္တရက္သို႔ေန႔ဝက္ေလာက္ႀကိဳလုပ္ထားတာကလက္နဲ႔ျဖန္႔ရတာပိုအဆင္ေျပပါတယ္ ။တရက္တည္းမကုန္ရင္ ဂ်ံဳကိုေရခဲေသတၲာတြင္၃ရက္ေလာက္အထားခံပါတယ္ ။
ပီဇာျပဳလုပ္နည္း
*********
ပီဇာလုပ္ဖို႔ လို အပ္ေသာ အဓိက ပစၥည္းကေတာ့ Pizza sauce နဲ႔ cheese ဘဲ ျဖစ္ပါတယ္
က်န္တဲ့Ingredientsေတြကေတာ့မိမိျပဳလုပ္မည့္ပီဇာအမ်ိဳးစားေပၚမူတည္ၿပီး ကြဲျပားသြားမွာပါ။
Breakfast Bacn Egg Pizza အတြက္ေအာက္ခံ sauce ကို mayonnaise သံုးထားပါတယ္။ Mayonnaise အေပၚက cheese ထည့္ပါ။ ၿပီးေတာ့ၾကက္ဥသံုးလံုးးခြဲထည့္ပါ။ Baconနွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးၿပီး oven တြင္အေပၚမီး၂၈၀ဒီဂရီေအာက္မီး၂၀၀ ဒီဂရီ ျဖင့္ ၆မိနစ္ခန္႔ဖုတ္ၿပီး ဂ်ံဳသားက်က္ပါကလွီးျဖတ္ကာသံုးေဆာင္ ႏိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...