13 January 2016

ဘီးမုန္႔>>ဆိတ္သားမုန္႔>>ကာရီပတ္ဖ္










ဆိတ္သားမုန့္ဘီးမုန့္ကာရီပတ္ဖ္သံုးမ်ိဳးစလံုးရဲ႕လုပ္နည္းကအတူတူဘဲမို႔သံုးမ်ိဴးနာမည္တပ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ဒီမုန့္ကိုလုပ္နည္းေမးေနၾကတာၾကာၿပီျဖစ္ေပမဲ့ဘယ္လိုတင္ေပးရမလည္းစဥ္းစားရင္းမေရးျဖစ္ေသးတာပါ။ေရးရမဲ့အဆင့္ေတြလည္းမ်ားသလိုလုပ္ပံုလုပ္နည္းမျမင္ရဘဲလိုက္လုပ္ဖို႔လည္းမလြယ္ကူလွပါ။ဒါေၾကာင့္လုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္ပံုေတြကို႐ိုက္ၿပီးAlbumသီးသန္႔ခြဲၿပီးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ဒီမုန္႔ေလးကိုေသေသခ်ာခ်ာတင္ေပး ခ်င္တာကစိတ္ဝင္စားသူမ်ားအိမ္မွာလုပ္စားႏိုင္သလိုအိမ္ရွင္မမ်ားတဖက္တလမ္းကဝင္ေငြရေအာင္လည္းလုပ္ၿပီးေရာင္းႏိုင္ပါတယ္။မသိခင္မွာေတာ့လက္ဝင္လွတယ္လို႔ထင္ရေပမဲ့လုပ္တတ္သြားရင္ဒီမုန္႔ေလးကလုပ္ရတာေပ်ာ္စရာေကာင္းတဲ့မုန္႔ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။
ဒီနည္းေလးကဆိုဖီယာ့မိဘေတြလက္ထက္ကတည္းကလုပ္လာတဲ့နည္းျဖစ္ပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့ခဏခဏလည္းလုပ္စားျဖစ္သလိုေရာင္းလည္းေရာင္းခဲ့ဖူးပါတယ္။လုပ္ၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ဒီမုန္႔ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ဂ်ံဳကိုႏွစ္ပိုင္းခြဲနယ္ရပါ့မယ္။
(၁)ဂ်ံဳနယ္ရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
ဂ်ံဳ မႈန္႔ - ၅၀၀ဂရမ္
ဆား အနည္း ငယ္
ဆီ - ၅၀ဂရမ္
ဆီပူ -၅၀ဂရမ္
ေရ - ၂၀၀ml
(၂) ဆီစာျပဳလုပ္ရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
ဂ်ံဳ မႈန္႔ - ၁၀၀ဂရမ္
ဆီ - ၅၀ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ပထမအမွတ္စဥ္၁မွဂ်ံဳနယ္ရန္အတြက္ဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳႏွင့္ဆားထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြထားပါ။
(၂)ဆီကိုႏွစ္ပိုင္းခြဲထားပါတယ္။ဆီပူ၅၀ဂရမ္႐ိုး႐ိုးဆီ၅၀ဂရမ္ျဖစ္ပါတယ္။အိုးတခုျဖင့္ဆီ၅၀ဂရမ္ကိုအပူေပးထားပါ။အပူဆံုးအေနထိရပါကဇလံုထဲ႐ွိဂ်ံဳထဲသို႔ေလာင္းထည့့္ၿပီးေယာင္းမျဖင့္ေမြေပးပါ။
(၃)ဂ်ံဳဆားဆီပူသမေအာင္ေမြၿပီးပါကက်န္ဆီ၅၀ဂရမ္ထည့္ပါ။ေရကိုျဖည့္ျဖည္းဆီထည့္ၿပီးဂ်ံဳလံုးေခ်ာေမြ႔သည္ထိေမြေပးပါ ။ေခ်ာေမြ႔ပါကပလပ္စတစ္ျဖင့္ပတ္ၿပီး၁၅ မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားၿပီးသံုးလံုးအညီလံုထားပါ။
(၄)ဆီစာျပဳလုပ္ရန္အတြက္ပန္းကန္တခုတြင္ဆီႏွင့္ဂ်ံဳထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။သံုးပံုအညီအမ်ွပံုထားပါ။
(၅)ၿပီးလ်ွင္အမွတ္စဥ္(၁)မွဂ်ံဳလံုးအႀကီးကိုျပားၿပီးအလယ္တြင္အမွတ္စဥ္(၂)မွဆီစာကိုထည့္ၿပီးလံုေအာင္ပိတ္ကာ၁၀မိနစ္ခန္႔႔ျပန္ႏွပ္ထားပါ။
(၆)ဂ်ံဳႏွပ္ပါကလိုသလိုဆြဲျဖန္႔ႏိုင္ၿပီမို႔စားပြဲတြင္ဂ်ံဳျဖဴးၿပီးဆီစာထည့္ထားေသာဂ်ံဳကိုဖိေပးၿပီးေလးေထာင့္အ႐ွည္အေနအထားရေအာင္ျဖန္႔ေပးပါ။အထူအပါးညီေအာင္ျဖန္႔ပါ။အတြင္းမွဆီစာမထြက္ေအာင္ဂ႐ုစိုက္ပါ။
(၇)ေလးေထာင့္အ႐ွည္လိုက္ျဖန္႔ၿပီးပါက၃ေခါက္ခ်ိဳးေခါက္လိုက္ပါ။
(၈)သံုးေခါက္ခ်ိဳးၿပီးသားဂ်ံဳကိုအ႐ွည္လိုက္ျပန္ၿပီးျဖန္႔ေပးပါ။ပါးႏိုင္သေလာက္ပါးေအာင္ျဖန္႔ၿပီးက်စ္ေနေအာင္လိပ္ေပးပါ။အစြန္းဘက္ကိုေရအနည္းငယ္စြတ္ေပးၿပီးလိပ္ပါ။သံုးလံုးကိုလိပ္ၿပီးသံုးလိပ္ရပါကအဝတ္ျဖင့္အုပ္ေပးၿပီးခဏျပန္ႏွပ္ထားပါ။
(၉)ၿပီးလ်ွင္တလိပ္ဆီကိုဂ်ံဳျဖဴးၿပီးအ႐ွည္လိုက္ရေအာင္ျပန္ျဖန္႔ေပးၿပီးက်စ္ေနေအာင္ျပန္လိပ္ပါ။
(၁၀)သံုးလိပ္စလံုးကိုျပန္ျဖန္႔ျပန္လိပ္ၿပီးပါကတလိပ္ကို၆ပိုင္းအညီလွီးျဖတ္ပါ။ဘမ္းတခုတြင္စီထည့္ၿပီးဖံုးထားပါ။
(၁၁)ၿပီးလ်ွင္ျဖတ္ၿပီးသားအကြင္းတခုဆီကိုယူၿပီးဂ်ံဳအနည္းငယ္ျဖဴးကာလိမ့္တံုးျဖင့္ျပန္႔ေအာင့္လိမ့္ေပးပါ။လိမ့္တံုးတြင္မကပ္ေအာင္ဂ်ံဳျဖဴးရန္လိုအပ္ပါတယ္။ကပ္ပါကအလႊာေလးမ်ား ကြာထြက္ႏိုင္၍အစာထည့္ရန္ခက္ပါတယ္။
(၁၂)ဂ်ံဳတခုဆီကိုျဖန္႔ၿပီးမိမိႏွစ္သက္ရာအစာအုန္းသီးေျမပဲဆိတ္သားအာလူးတို႔က္ိုထည့္ၿပီးလျခမ္းပံုေခါက္ပါ။ေဘးအနားမ်ားကိုအတြန္႔ေလးမ်ားေပၚေအာင္လိပ္ေပးၿပီးေၾကာ္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
ဆိတ္သားမုန့္အဝိုင္းျပဳလုပ္လိုပါကႏွစ္ခ်ပ္အသံုးျပဳၿပီးအစာထည့္ပန္းေဖာ္ေပးပါ။
(၁၃)အားလံုးအစာသြပ္ပန္းေဖာ္ၿပီးပါကဆီအိုးတည္ကာဆီပူတြင္သံုးမိနစ္ခန္႔အထက္ေအာင္လွည့္ေပးၿပီးအေရာင္ရႂကြပ္သည္ထိေၾကာ္ေပးၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ကာအေအးခံၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀❀ ပဲယိုအုန္းသၾကားတို႔ကိုေျခာက္ေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးထည့္ပါကေလလံုေသာဘူးတြင္တပတ္ခန္႔ထားၿပီးႂကြပ္ရြေသာဘီးမုန္႔ကိုသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
❀❀❀ အုန္းသီးသၾကားကိုမီးဖိုေပၚတြင္တင္ႁပီးအပူေပးကာသၾကားေပ်ာ္ၿပီးေျခာက္ေအာင္ထိုးေပးပါ။ေျမပဲႏွမ္းေရာလိုပါကေရာပါ။
❀❀❀ ပဲယိုျပဳလုပ္နည္းပိ့ုစ္သီးသန္႔တင္ၿပီးသား႐ွိပါတယ္။စာ႐ွည္ေနလို႔မထည့္ထားပါ။
❀❀❀ ဆိတ္သားမုန္႔အတြက္ဆိတ္သားေတာက္ေတာက္စင္းကိုဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴမဆလာျဖင့္ေျခာက္ေအာင္ေၾကာ္ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ကာၾကက္သြန္နီေၾကာ္ျဖင့္ေရာၿပီးသံုးပါကအထားခံတဲ့ဆိတ္သားမုန္႔ရ႐ွိမွာျဖစ္ပါတယ္။

...........
Sofia

1 comment:

  1. စာရွည္ရွည္နဲ ့ပံုုေပၚေအာင္ေရးေပးထားလိုု ့သိပ္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
    ေစတနာေကာင္းလြန္းတဲ့ ဆုုိဖီယာေလးကိုုလည္း ခ်စ္ခင္ျပီးမခ်ီးမြမ္းပဲမေနႏုုိင္ေအာင္ပါဘဲ။
    ေစတနာေလးကျဖဴစင္လြန္းေတာ့ ခ်က္ခ်င္းကိုုထလုုပ္ၾကည့္ခ်င္စိတ္ေပါက္လာတယ္။
    လုုပ္ျဖစ္ရင္လာေျပာမယ္ေနာ္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...