ပဲျမစ္ထမနဲလို႔ေခၚတဲ့ပဲျမစ္ေထာင္းေလးကပဲျမစ္ကိုခပ္ညက္ညက္ေစးေအာင္ေထာင္းၿပီးထမနဲထိုးရာမွာပါဝင္ပစၥည္းေတြထည့့္သြင္းျပဳလုပ္ထားလို႔သာပဲျမစ္ထမနဲလို႔ေခၚၾကျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ဒီအတိုင္းဆီနဲ႔ဆားတို႔စားတာနဲ႔မတူဘဲေျမပဲႏွမ္းအုန္းသီးေတြနဲ႔မို႔စားရတာမို႔စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႔အရသာထူးျခားလွပါတယ္။မႏၱေလးဘက္မွာေတာ့ရပ္ကြက္ဘုရားပြဲေတြမွာမုန္႔ဆမ္းဇီးျဖဴသီးငါးပိေၾကာ္ပဲျမစ္ထမနဲတို႔ကိုအိမ္တိုင္းလိုတြဲဖက္တည္ခင္းေလ့႐ွိပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ပဲျမစ္ - ၃၀၀ဂရမ္
ေျမပဲေလွာ္ - ၅၀ဂရမ္
ႏွမ္းေလွာ္ - ၃၀ဂရမ္
ပဲဆီ - ၅၀ ဂရမ္
ဆား -အနည္းငယ္
အုန္းသီး -တစ္ပန္းကန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ပဲျမစ္ကိုျပဳတ္ၿပီးအခြံသင္အလယ္အူတိုင္ထုတ္ထားပါ။
(၂)အူတိုင္ထုတ္ၿပီးသားပဲျမစ္ကိုညက္ေနေအာင္ေထာင္း သို႔မဟုတ္ ႀကိတ္ပါ။
(၃)ၿပီးလ်ွင္ပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးပဲဆီႏွမ္းေျမပဲေထာင္းဆားအုန္းသီးဆံတို႔ကိုမိမိစိတ္ႀကိဳက္ထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ေပးၿပီးေစးေထြးေထြးနဲ႔အရသာစိမ့္စိမ့့္ပဲျမစ္ထမနဲကိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
13 January 2016
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
No comments:
Post a Comment