23 December 2015

ယိုးဒယားအုန္းႏို႔ငွက္ေပ်ာထုပ္

Thai Banana in Sticky Rice
ေကာက္ညင္းငွက္ေပ်ာထုပ္ကိုေနရာေဒသအလိုက္ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္စားၾကတဲ့ထဲကယိုးဒယားေကာက္ညင္းထုပ္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ဘန္ေကာက္မွာစားဖူးတဲ့ေကာက္ညင္းထုပ္ေလးကေတာ့တခါစားအရြယ္အထုပ္ေသးေသးေလးပါ။မိမိႏွစ္သက္ရာအရြယ္ထုပ္ႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (၁၂ထုပ္ )
*********
ေကာက္ညင္းဆန္ - ၃ခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ငွက္ေပ်ာသီး - ၃လံုး
အုန္းႏို႔ ခရင္မ္- တခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
သၾကား - ၃ဇြန္း
ဆား -အနည္းငယ္
ငွက္ေပ်ာဖတ္ - ထုပ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ေကာက္ညင္းကိုေလးနာရီခန္႔ေရစိမ္ၿပီးေပါင္းထားပါ။
(၂)ေကာက္ညင္းက်က္ပါကဆားအုန္းႏို႔သၾကားထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၃)ငွက္ေပ်ာဖတ္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးမီးျပၿပီးအေနေတာ္အရြယ္ျဖတ္ထားပါ။ငွက္ေပ်ာသီးကိုေလးစိတ္စိတ္ထားပါ။
(၄)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကေကာက္ညင္း၃ဇြန္းျဖန္႔ထည့္ပါ။အလယ္တြင္ငွက္ေပ်ာသီးတစိတ္ထည့္ၿပီးအေပၚမွေကာက္ညင္းျပန္အုပ္ကာလံုေအာင္ထုပ္ပါ။
(၅)အားလံုးထုပ္ၿပီးပါကႏွစ္ထုပ္တြဲႀကိဳးျဖင့္ခ်ည္ၿပီးေပါင္းအိုးတြင္ထည့္ကာမိနစ္၃၀မွ၄၅မိနစ္ထိေပါင္းပါ။လံုေအာင္ထုပ္ၿပီးေရေႏြးအိုးတြင္လည္းထည့္ျပဳတ္ႏိုင္သည္။
(၆)ငွက္ေပ်ာသီးႏူးအိပါကအပူျဖစ္ေစအေအးျဖစ္ေစတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
.....................
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...