18 July 2015

Sambal Kangkong

မေလး၇ွားကန္ဇြန္း၇ြက္ေၾကာ္

စကၤာပူ၊မေလး႐ွားမွာနာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့(Sambal Kangkong)အ၇ြက္ေၾကာ္ေလးပါ။အျပင္မွာထမင္းစားျဖစ္တဲ့အခါတိုင္းအျမဲမွာစားျဖစ္တဲ့ကန္ဇြန္း၇ြက္ေၾကာ္ေလးျဖစ္ပါတယ္။ကန္ဇြန္း၇ြက္ေၾကာ္ကိုစားေနက်ပံုစံနဲ႔တမ်ိဳးကြဲၿပီးစား၇တာအ၇သာ႐ွိတဲ့ျမန္မာမ်ားအႀကိဳက္ေတြ႔ေစမဲ့မေလး႐ွားကန္ဇြန္း၇ြက္ေၾကာ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ကန္ဇြန္း၇ြက္ - အစည္းႀကီးတစ္စည္း
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
င၇ုပ္သီးနီ - ဆယ္ေတာင့္
ငါးပိ - လၻက္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
ပုဇြန္ေျခာက္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
သံပု၇ာသီး - တစ္ျခမ္း
ဆား - အနည္းငယ္
သၾကား - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ဆီ -အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ကန္ဇြန္း၇ြက္ကိုေ၇ေဆးသန္႔စင္ၿပီးလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊င၇ုပ္သီးတဝက္ကိုငါးပိျဖင့္ေထာင္းထားပါ။င၇ုပ္သီးတဝက္ကိုခပ္ေစာင္းေစာင္းစိတ္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးပုဇြန္ေျခာက္ကိုဆီသပ္ပါ။ေထာင္းထားသည္ကိုထည့္ပါ။ေမြးလာပါကကန္ဇြန္း၇ြက္ထည့္ၿပီးဆားႏွင့္သၾကားထည့္ပါ။သမေအာင္ေမြၿပီးင၇ုပ္သီးစိတ္ထားသည္ႏွင့့္သံပု၇ာသီးတျခမ္းညစ္ကာပန္းကန္တြင္ တည္ခင္း သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။***ေၾကာ္ၿပီးခ်က္ခ်င္းသံုးေဆာင္ပါ။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...