20 July 2015

ငါးေခါင္းဟင္း (စကၤာပူစတိုင္)

Fish Head Curry

ငါးေခါင္းဟင္းကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးခ်က္ၾကတဲ့ထဲကစကၤာပူစတိုင္ငါးေခါင္းဟင္းခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။စကၤာပူမွာနာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ငါးေခါင္း - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီ - ႀကီးႀကီးတစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
ဂ်င္း -လက္တစ္ဆစ္
ခ၇မ္းခ်ဥ္သီး -၂လံုး
မန္က်ည္းမွည့္ - အနည္းငယ္
Curry powder - ၅ဇြန္း
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တစ္ေခ်ာင္း
အုန္းႏို႔. - ၁၀၀ ml(မထည့္လည္းရ)
၇ုန္းပေတသီး သို႔ ႏွစ္သက္ရာသီးႏွံ - ၁၀ ေတာင့္
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဟင္းခ်က္မႈန္႔ - ၂ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္း၇ြက္ - ၂ခက္
င႐ုပ္သီးအနီပြေတာင့္ - ၃ေတာင့္
ဆီ - ၁၀၀ ml
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ထပ္ျခမ္းျခမ္းထားေသာငါးေခါင္းကိုဆားေ၇ျဖင့္ခဏစိမ္ထားၿပီးေရေဆးေ၇စစ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီ အတုံးေသးေသးစိတ္ထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးတလံုး ကိုေလးစိတ္စိတ္ၿပီးတစ္လံုးကိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္းေသးေသးစိတ္ထားပါ။င၇ုပ္သီးကိုထပ္ျခမ္းစိတ္ထားပါ။ သီးႏွံ၇ံုးပေတသီးသို႔ခရမ္းသီးတို႔ကိုခပ္ႀကီးႀကီးစိတ္ထားပါ။curry powder ကိုေရအနည္းငယ္ျဖင့္ေဖ်ာ္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကခ်က္မည့္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္း၊သစ္ဂ်ပိုးေခါက္တို႔ကိုဆီသပ္ပါ။
(၄)ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာပါကေ႐ေဖ်ာ္ထားေသာcurry powder ကိုထည့္ၿပီးဆီျပန္လာသည္ထိေမြေပးပါ။
(၅)ဆီျပန္လာပါကခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထားသည္ကိုထည့္ၿပီးေၾကေအာင္ေမြေပးပါ။
(၆)မန္က်ည္းမွည့္ေရေဖ်ာ္ၿပီးထည့္ပါ။ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ႏွင့့္သၾကားတို႔ကိုထည့္ပါ။အုန္းႏို႔ထည့္ပါ။ေရအနည္းငယ္ထည့့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္ထားပါ။(ငါးေခါင္းျမဳတ္ရံုထည့္ပါ)
(၇)ဆူပြက္ပါကငါးေခါင္းႏွင့္သီးႏွံပ်ဥ္ေတာသိမ္း၇ြက္တို႔ကိုတၿပိဳင္တည္းထည့္ကာဆယ္မိနစ္ခန့္ငါးေခါင္းက်က္ေအာင္ခ်က္ၿပီးပါကအေပါ့အငံျမည္း၍င႐ုတ္သီးထည့္ၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...