6 July 2015

ငါးေပါင္းကီဝီေဆာ့

Steam Fish with Kiwi Sauce
ငါးေပါင္းက္ိုKiwi fruit ေလးနဲ႔တြဲစားတာပါ ။Fresh Fruitနဲ႔မို႔ပံုမွန္ငါးေပါင္းနဲ႔မတူဘဲတမ်ိဳးထူးျခားေစမွာျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ကကတစ္ - တစ္ေကာင္ ၃၀ဆယ္သားခန္႔
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္း -၃ျပား
ကီဝီသီး - တလံုး
သံပုရာရည္ - တဇြန္း
သၾကား - ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁) ဦးစြာငါးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဓားျဖင့္မြန္းထားပါ။
(၂)ဟင္းခပ္မႈန္႔၊ဂ်င္းနွင့္ငံျပာရည္တို႔ျဖင့္နွယ္၁၅မိနစ္ၿပီးနွပ္ထားပါ။
(၃)ကီဝီသီးကို အခြံသင္ၿပီးအတံုးေသးေသးစိတ္ကာ ၊ဆားသံျပာရည္၊သၾကားတို႔ျဖင့္နွယ္ထားပါ။
(၄)ငါးကိုေရေႏြဆူေနေသာေပါင္းအိုးတြင္၁၀မိနစ္ခန္႔ေပါင္းပါ။
(၅)အသားက်က္မက်က္ၾကည့္ပါ။
(၆) ငါးအသားက်က္ပါကေပါင္းအိုးမွခ်ကာအသင့္ျပင္ထားေသာကီဝီေဆာ့ဆမ္းေပးၿပီးပူပူေႏြးေႏြးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...