8 July 2015

အုန္းႏု႔ိေျပာင္းဖူးသာကူ

 Sweet Corn Sago Pudding
ရိုးရိုးေလးနဲ႔ထူးကဲတဲ့အရသာအုန္းနို႔သာကူေျပာင္းဖူးတို႔ကိုေရာစပ္ထားတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။အာဟာရလည္းျဖစ္ၿပီးကေလးလူႀကီးနွစ္သက္ၾကမဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္မွာပါ။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
သာကူေစ့ - ၁၀၀ ဂရမ္
ေရ - တစ္လီတာ( ျပဳတ္ရန္ )
အုန္းနို႔ နဲ႔ ေရအေရာ(ဆတူ) - ၈၀၀ ml
သၾကား - ၃၀၀ ဂရမ္
ေျပာင္းဖူးေစ့ - ၃၀၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**************
(၁)ဦးစြာသာကူျပဳတ္ရန္ေရတစ္လီတာကိုဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
(၂)ေရဆူပြက္ပါကသာကူေစ့ကိုေရေဆးၿပီး၅မိနစ္ထည့့္ျပဳတ္ပါ။
(၃)၅မိနစ္ျပည့္ပါကမီးပိတ္ၿပီး၅မိနစ္ခန္႔အဖံုးအုပ္ထားပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ဇကာတခုျဖင့္စစ္ခ်ၿပီးေရေအးေလာင္းထားပါ။
(ဒုတိယအႀကိမ္က်ိဳရန္သာကူအတြင္းအဆံျဖဴအနည္းငယ္ခ်န္ထားပါတယ္)
(၅)အိုးတခုျဖင့္အုန္းနို႔သၾကားနွင့္ေျပာင္းဖူးေစ့ကိုထည့့္က်ိဳပါ။(ေျပာင္းဖူးready madeမဟုတ္ပါကျပဳတ္ၿပီးေခ်ြထားပါ။)
(၆)အုန္းနို႔ဆူပြက္ပါကေရစစ္ထားေသာသာကူေစ့မ်ားကို ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာျပန္လည္ဆူပြက္ပါကမီးပိတ္ၿပီးအေအးခံကာခြက္သို႔မဟုတ္ဘူးေလးမ်ားျဖင့္ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၲာတြင္အေအးခံကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...