Sweet Corn Sago Pudding
ရိုးရိုးေလးနဲ႔ထူးကဲတဲ့အရသာအုန္းနို႔သာကူေျပာင္းဖူးတို႔ကိုေရာစပ္ထားတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။အာဟာရလည္းျဖစ္ၿပီးကေလးလူႀကီးနွစ္သက္ၾကမဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္မွာပါ။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
သာကူေစ့ - ၁၀၀ ဂရမ္
ေရ - တစ္လီတာ( ျပဳတ္ရန္ )
အုန္းနို႔ နဲ႔ ေရအေရာ(ဆတူ) - ၈၀၀ ml
သၾကား - ၃၀၀ ဂရမ္
ေျပာင္းဖူးေစ့ - ၃၀၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**************
(၁)ဦးစြာသာကူျပဳတ္ရန္ေရတစ္လီတာကိုဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
(၂)ေရဆူပြက္ပါကသာကူေစ့ကိုေရေဆးၿပီး၅မိနစ္ထည့့္ျပဳတ္ပါ။
(၃)၅မိနစ္ျပည့္ပါကမီးပိတ္ၿပီး၅မိနစ္ခန္႔အဖံုးအုပ္ထားပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ဇကာတခုျဖင့္စစ္ခ်ၿပီးေရေအးေလာင္းထားပါ။
(ဒုတိယအႀကိမ္က်ိဳရန္သာကူအတြင္းအဆံျဖဴအနည္းငယ္ခ်န္ထားပါတယ္)
(၅)အိုးတခုျဖင့္အုန္းနို႔သၾကားနွင့္ေျပာင္းဖူးေစ့ကိုထည့့္က်ိဳပါ။(ေျပာင္းဖူးready madeမဟုတ္ပါကျပဳတ္ၿပီးေခ်ြထားပါ။)
(၆)အုန္းနို႔ဆူပြက္ပါကေရစစ္ထားေသာသာကူေစ့မ်ားကို ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာျပန္လည္ဆူပြက္ပါကမီးပိတ္ၿပီးအေအးခံကာခြက္သို႔မဟုတ္ဘူးေလးမ်ားျဖင့္ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၲာတြင္အေအးခံကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)
စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...
-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...

No comments:
Post a Comment