4 July 2015

ပုဇြန္က်ြဲေကာသီးသုပ္

Pomello Salad with Prawn
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
က်ြဲေကာသီး - တစ္ပြဲစာ
ပုဇြန္ - ငါးေကာင္
ေျမပဲေထာင္း - နွစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ - ၃ဇြန္း
အုန္းသီးေလွာ္ - ၂ဇြန္း
ငရုပ္သီးစိမ္း - ၃ေတာင့္
ပူစီနံ - အနည္းငယ္
နံံနံပင္ - အနည္းငယ္
ေဆာ့စပ္ရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
*****************
ထန္းလ်က္ရည္ - ၁ဇြန္း
ငံျပာရည္ - ၁ဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၁ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
က်ြဲေကာသီးကိုအခြံခြာၿပီအမႊာေလးမ်ားေခ်ြထားပါ။ပုဇြန္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေက်ာခြဲကာေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။ဇလံုတခုတြင္က်ြဲေကာသီး၊ပုဇြန္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ၊ ေျမပဲ၊ အုန္းသီး၊ ငရုပ္သီး ၊ပူစီနံ၊ နံနံပင္တို႔ကိုထည့္ပါ။ ပန္းကန္တခုတြင္ ထန္းလ်က္ရည္၊ငံျပာရည္၊သံပုရာရည္တုိ႔ကိုေရာစပ္ၿပီက်ြဲေကာသီးထည္းထည့္ကာသမေအာင္သာသာေမြေပးပါ။လိုအပ္ပါကအရသာျဖည့္စြက္ေပးပါ။အရသာခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ရပါကပန္းကန္တြင္
ျပင္ဆင္ၿပီးအရသာရွိလွေသာပုဇြန္က်ြဲေကာသီးသုပ္ေလးကို တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...