24 June 2015

ပုဇြန္သာကူေပါင္း

Sago Dumpling
သာကူေပါင္းကိုေန၇ာေဒသအလိုက္ပံုစံမ်ိဳးစံုလုပ္စားေလ့႐ွိပါတယ္။အတြင္းမွအစာသြပ္ကိုအခ်ိဳႏွင့္အသား၊ပုဇြန္စသျဖင့့္အသံုးျပဳၾကပါတယ္။ Chinese Dimsumမ်ားတြင္လည္းထည့္ေပးေလ့႐ွိ ပါ တယ္။အေ၇ာင္ၾကည္ၾကည္ေလးႏွင့္အတြင္းမွပန္းေ၇ာင္ေလး႐ွိ၇န္ပုဇြန္ကိုထည့္သြင္းအစာသြပ္ထားပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
သာကူေစ့ - ၁၀၀ ဂ၇မ္
Tapioca flour - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ (ပေလာပီနံမႈန္႔)
ဆား - လၻက္ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ပုဇြန္ သို႔ ႏွစ္သက္၇ာအသား - တစ္ပန္းကန္
ငွက္ေပ်ာဖက္ - ခင္း၇န္
နံနံပင္ အလွဆင္ရန္
င၇ုပ္သီးဆီခ်က္ ပဲငံျပာရည္ တြဲဖက္စားရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)သာကူေစ့ကိုေလးနာ၇ီခန္႔ေ၇စိမ္ထားၿပီးေ၇စစ္ထားပါ။
(၂)ဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔၊ပေလာပီနံမႈန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြထားပါ။
(၃)ပုဇြန္ကိုသံုးလိုပါကအခြံခြာေ၇ေဆးၿပီးဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔ျဖင့္နယ္ထားပါ။ၾကက္သားကိုသံုးလိုပါကႏုတ္ႏုတ္စင္းကာအ၇သာထည့္ၿပီးေၾကာ္ထားပါ။
(၄)ေပါင္းအိုးတြင္ေ၇အဆင္သင့္တည္ထားပါ။ငွက္ေပ်ာဖတ္ကိုဆီလူးထားပါ။
(၅)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကသာကူကိုလက္တဆုပ္စာယူၿပီးအလယ္တြင္အခ်ိိဳင့္ျပဳလုပ္ကာႏွစ္သက္၇ာအစာထည့့္ပါ။အစာသြပ္စဥ္ဆီစိမ္စကၠဴသို႔မဟုတ္ပလပ္စတစ္ကိုခံၿပီးျပဳလုပ္ပါကပိုမိုလြယ္ကူစြာလိုသလိုပံုလုပ္ယူႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။
(၆)အစာသြပ္ၿပီးေသာသာကူမ်ားကိုဆီလူးထားေသာငွက္ေပ်ာဖက္တြင္ခင္းၿပီးေ၇ေႏြးေပါင္းအိုးတြင္ဆယ္မိနစ္ခန္႔ေပါင္းကာ သာကူ အတြင္းသားအဆံျဖဴေလးမ်ားေပ်ာက္ပါကေပါင္းအိုးမွခ်ကာေခတၱအေအးခံၿပီးင၇ုပ္သီးနံနံပင္တို႔ျဖင့္အလွဆင္ကာင႐ုပ္သီးဆီခ်က္ပဲငံျပာရည္ေဆာ့စ္ျဖင့္(သို႔)ႏွစ္သက္၇ာေဆာ့စ္ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...