ျမန္မာအစားအစာတခုျဖစ္တဲ့ဂ်ံဳက်ိဳကိုလူတိုင္းစားဖူးၾကမယ္ထင္ပါတယ္ အထူးသျဖင့္ငယ္ဘဝမွာၾကာမၾကာစားခဲ့ရဖူးတယ္။ခုလည္းငယ္ဘဝသတိရလို႔က်ိဳစားျဖစ္တယ္။ကိုယ္က်ိဳေတာ့မွမေလးရွားတရုပ္လူမ်ိဳးနဲ႔ စကၤာပူက မေလးလူမ်ိဳးေတြက"ဟယ္ဂ်ံဳက်ိဳလားအရမ္းႀကိဳက္တာအရမ္းစားေကာင္းတာ"တဲ့ေလ ေအာ္အဲ့ေတာ့မွကိုယ္ေတြဘဲငယ္ငယ္ကစားခဲ့ရတယ္ထင္တာေပါ့ေနာ္ ။ခုေတာ့သူမ်ားနိုင္ငံေတြမွာလည္းကေလးေတြကို က်ိဳေက်ြးၾကတယ္ဆိုတာသိရတာေပါ့ေနာ္ :)
ဂ်ံဳက်ိဳက်ိဳနည္းကမခပ္ပါဘူး ဂ်ံဳေစ့ကိုေရေဆးၿပီး ေရေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားထည့္ၿပီးျပဳတ္ထားပါတယ္(ေကာက္ညင္းဆန္လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔ေရာျပဳတ္ေပးပါ) က်ြန္မေတာ့ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔ဘဲအဖံုးသာသာဟၿပီးတည္ထားလိုက္တယ္ ေရခမ္းလာရင္ မၾကာမၾကာေရထပ္ထည့္ေပးတယ္။ဒါေၾကာင့္ေရအခ်ိဳးေတာ့မေျပာေတာ့ဘူးေနာ္ ။ေတာ္ေတာ္ၾကာေတာ့ျပဳတ္ရပါတယ္ ၃နာရီေလာက္ျပဳတ္ထားၿပီးမၾကာၾကာေမြေပးပါ ။ ႏူးအိလာပါကထန္းလ်က္ကိုအရည္က်ိဳၿပီးစစ္ထည့္လိုက္ပါတယ္။ႏူးအိလာပါကမိမိလိုခ်င္ေသာအပ်စ္အက်ဲကိုေရေရာၿပီးပြက္လာပါကအုန္းသီးဆံ၊အုန္းနို႔တို႔ျဖင့္ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
7 June 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
No comments:
Post a Comment