7 June 2015

ဂ်ံဳက်ိဳ

ျမန္မာအစားအစာတခုျဖစ္တဲ့ဂ်ံဳက်ိဳကိုလူတိုင္းစားဖူးၾကမယ္ထင္ပါတယ္ အထူးသျဖင့္ငယ္ဘဝမွာၾကာမၾကာစားခဲ့ရဖူးတယ္။ခုလည္းငယ္ဘဝသတိရလို႔က်ိဳစားျဖစ္တယ္။ကိုယ္က်ိဳေတာ့မွမေလးရွားတရုပ္လူမ်ိဳးနဲ႔ စကၤာပူက မေလးလူမ်ိဳးေတြက"ဟယ္ဂ်ံဳက်ိဳလားအရမ္းႀကိဳက္တာအရမ္းစားေကာင္းတာ"တဲ့ေလ ေအာ္အဲ့ေတာ့မွကိုယ္ေတြဘဲငယ္ငယ္ကစားခဲ့ရတယ္ထင္တာေပါ့ေနာ္ ။ခုေတာ့သူမ်ားနိုင္ငံေတြမွာလည္းကေလးေတြကို က်ိဳေက်ြးၾကတယ္ဆိုတာသိရတာေပါ့ေနာ္  :)
ဂ်ံဳက်ိဳက်ိဳနည္းကမခပ္ပါဘူး ဂ်ံဳေစ့ကိုေရေဆးၿပီး ေရေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားထည့္ၿပီးျပဳတ္ထားပါတယ္(ေကာက္ညင္းဆန္လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔ေရာျပဳတ္ေပးပါ) က်ြန္မေတာ့ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔ဘဲအဖံုးသာသာဟၿပီးတည္ထားလိုက္တယ္ ေရခမ္းလာရင္ မၾကာမၾကာေရထပ္ထည့္ေပးတယ္။ဒါေၾကာင့္ေရအခ်ိဳးေတာ့မေျပာေတာ့ဘူးေနာ္ ။ေတာ္ေတာ္ၾကာေတာ့ျပဳတ္ရပါတယ္ ၃နာရီေလာက္ျပဳတ္ထားၿပီးမၾကာၾကာေမြေပးပါ ။ ႏူးအိလာပါကထန္းလ်က္ကိုအရည္က်ိဳၿပီးစစ္ထည့္လိုက္ပါတယ္။ႏူးအိလာပါကမိမိလိုခ်င္ေသာအပ်စ္အက်ဲကိုေရေရာၿပီးပြက္လာပါကအုန္းသီးဆံ၊အုန္းနို႔တို႔ျဖင့္ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...