ျမန္မာ့ရိုးရာအစားစာထည္းကတခုျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာသီးဆႏြင္းမကင္းကိုျမင္ေနၾကကေတာ့အနီေရာင္ေလးျဖစ္ပါတယ္။ခုလုပ္ထားတာကရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးအစားသီးေမြးငွက္ေပ်ာသီးကိုအေရာင္မထည့္ဘဲသဘာဝအေရာင္အတိုင္းလုပ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
သီးေမြးငွက္ေပ်ာသီး - ႏႊာၿပီးသား ၇၀၀ ဂရမ္ (ရွစ္လံုးခန္႔)
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၇၀ ဂရမ္
ေ႐ႊၾကည္မႈန္႔ - ၅၀ ဂရမ္
သၾကား - ၈၀ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၇၀ ဂရမ္
သစ္သီးေျခာက္အေရာ - ၆၀ ဂရမ္ (စပ်စ္ေျခာက္)
အုန္းနို႔ခရင္မ္ - ၂၀၀ ml ဘူးေသးတစ္ဘူး
ဆား - လ႓က္ဇြန္း တဝက္
ဘိန္းေစ့ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဦးစြာပထမဇလံုတခုတြင္ငွက္ေပ်ာသီးမွည့္ကိုအာလူးေခ်တံျဖင့္ေခ်ေပးပါ။မရွိကဇြန္းျဖင့္ဖိေခ်ပါ။
(၂)အားလံုးေၾကပါကက်န္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို(ဘိန္းေစ့မွအပ)တခုဆီထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။ဂ်ံဳလံုးမ်ားမျဖစ္ေစရန္ေသခ်ာေမြေပးပါ။
(၃)ၿပီးလ်ွင္မုန္႔႔ဖုတ္မည့္ဘမ္းတြင္ဆီလူးၿပီးေဖ်ာ္ထားေသာမုန္႔နွစ္ရည္ကိုေလာင္းထည့္ပါ။
(၄)မ်က္နွာျပင္ညီေအာင္လုပ္ၿပီးအေပၚမွဘိန္းေစ့ျဖဴးကာအေပၚမီးမ်ားမ်ားေအာက္မီးနည္းနည္းျဖင့္ဖုတ္ပါOvenအပူခ်ိန္အေပၚ၂၂၀ဒီဂရီေအာက္၁၂၀ဒီကရီျဖင့္၄၅မိနစ္ခန္႔ဖုတ္ပါ။
(၅)၁၅မိနစ္တခါလွည့္ေပးပါမုန္႔မ်က္နွာျပင္အေရာင္ရလ်ွင္မုန္႔ဘမ္းအလယ္ကိုတုတ္ေသးေသးျဖင့္ထိုးၾကည့္၍မုန္သားက်က္မက်က္စစ္ၾကည့္ၿပီးမုန္႔သားက်က္ပါကထုတ္ယူအေအးခံ၍လိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
No comments:
Post a Comment