Mango Pudding with Sticky Rice ယိုးဒယားအခ်ိဳပြဲတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့သ႐က္သီးနဲ႔ေကာက္ညင္းကိုပံုစံတမ်ိဳးေျပာင္းလုပ္ထားတာေလးပါ။သရက္သီးေကာက္ညင္းကို ထိုင္းစားေသာက္ဆိုင္ႀကီးမ်ားမွာ အခ်ိဳပြဲအျဖစ္ေ၇ာင္းေလ့႐ွိပါတယ္။သ၇က္သီးနဲ႔ေကာက္ညင္းရဲ႕လိုက္ဖက္တဲ့အနံ႔အရသာေလးမို႔ႏွစ္သက္ၾကလိမ့္မယ္ထင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
သရက္သီးပူတင္းအတြက္**
သ၇က္သီးမွည့္ - တစ္လံုး
အုန္းႏို႔ - ၂၀၀ ml
ႏြားႏို႔ - ၂၀၀ml
ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ - ၆ ဂရမ္
သၾကား -၄၀ ဂရမ္
ေကာက္ညင္းအတြက္ **
ေကာက္ညင္းဆန္ - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၂ခြက္
အုန္းနိ႔ - တစ္ခြက္
သၾကား - ၄၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာေကာက္ညင္းကိုေလးနာရီခန္႔ေရစိမ္ထားပါ။ေ၇စိမ္ၿပီးသားေကာက္ညင္းကိုေပါင္းအိုးတြင္ေရခံၿပီးေပါင္းပါ။
(၂)ေကာက္ညင္းက်က္ပါကအိုးတခုတြင္သၾကားႏွင့္အုန္းႏို႔ထည့္ၿပီးသၾကားေပ်ာ္ေအာင္ေမြေပးပါ။
(၃)ခ်က္ၿပီးသားေကာက္ညင္းကိုထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္အပူေပးကာအုန္းႏို႔ခမ္းသြားသည္ထိေမြေပးပါ။
(၄)အုန္းႏို႔ခမ္းၿပီးေစးပ်စ္လာပါကဆီလူးထားေသာဘမ္းတြင္ဖိထည့္ေပးၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာက္ျပဳလုပ္ထားပါ။
(၅)ေကာက္ညင္းအလႊာအေအးခံထားစဥ္သရက္သီးပူတင္းအတြက္ျပင္ဆင္ပါ။သရက္သီးကိုအသားထြင္ၿပီးေၾကေအာင္ႀကိတ္ထားပါ။
(၆)အိုးေသးေသးတခုတြင္အုန္းႏို႔၊သၾကား၊ႏြားႏို႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။သၾကားေပ်ာ္ပါကေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ထည့္ၿပီးေပ်ာ္ေအာင္ေမြေပးပါ။
(၇) ေပ်ာ္သြားပါကမီးဖိုမ်ခ်ကာႀကိတ္ထားေသာသရက္သီးထည့့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာအေအးခံထားေသာေကာက္ညင္းေပၚမွေလာင္းထည့္ပါ။ ေအးသြားပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment