5 June 2015

ဆန္​စီးသုပ္​

ဆန္စီးသုပ္
ဆန္စီးေခါက္ဆြဲအစိုမရွိလို႔အေျခာက္ယိုးဒယားမိတ္ကိုေရစိမ္ၿပီးသံုးပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဆန္စီးေခါက္ဆြဲ - တစ္ပြဲစာ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သားခ်က္ - တစ္ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္း
နွမ္းဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္း
ဟြားေက်ာက္ဆီခ်က္ - အနည္းငယ္ (ရွိလ်ွင္)
ပဲငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း
ဆား -အနည္ငယ္
ၾကက္သားမႈန္႔ - ဇြန္းတဝက္
ေျမပဲေထာင္း - တစ္ဇြန္း
ပဲ႐ြက္ - အနည္းငယ္
ရွမ္းခ်ဥ္ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ - အနည္းငယ္
နံနံပင္ ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - အရည္ေဖ်ာ္စားလိုကထည့္ရန္။
(၁)ေခါက္ဆြဲအေခါက္ျဖစ္ပါကေရ ဆယ္မိနသ္ခန္႔စိမ္ထားပါ။
(၂)ေရဆူတြင္ေခါက္ဆြဲကိုဇကာျဖင့္ခ်ေဖ်ာၿပီးပန္းကယ္တြင္ထည့္ပါ။(ခ်ဆယ္သေဘာမ်ွသာ)ပဲ႐ြက္ကိုလည္းေဖ်ာထည့္ပါ။
(၃)ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားၾကက္သားခ်က္၊ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊နွမ္းဆီခ်က္၊ေျမပဲ၊ပဲငံျပာရည္၊ၾကက္သြန္ေၾကာ္၊ဆား၊ၾကက္သားမႈန္႔၊ရွမ္းခ်ဥ္၊ၾကက္သြန္မိတ္နံနံမိတ္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။ ဆန္စီးအရည္ေဖ်ာ္စားလိုပါကၾကက္ျပဳတ္ဟင္းရည္ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...