5 June 2015

မုန္ညင္းခ်ဥ္



မုန္ညင္းခ်ဥ္ျပဳလုပ္လုပ္နည္းတေယာက္နဲ႔တေယာက္အနည္းငယ္ကြဲၾကေပမဲ့အေျခခံအားျဖင့္တူညီၾကပါတယ္။ႏွစ္႐ွည္ထားမယ္ဆိုပိုမိုေျခာက္ေသြ႔ဖို႔လိုအပ္ပါတယ္။ဒီနည္းေလးကအရက္မပါဘဲမုန္ညင္းခ်ဥ္လုပ္တဲ့နည္းဘဲျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
မုန္ညင္း - ၅၀၀ ဂရမ္
မုန္လာဥနီ - တစ္ေတာင့္
မုန္လာဥျဖဴ - တစ္ေတာင့္
ဂ်ဴးျမစ္ - လက္တစ္ဆုပ္
မုန္လာပန္း ၊ပဲသီးႏွင့္ႂကြက္နား၇ြက္မိႈတို႔ကိုထည့္လိုကထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
တ၇ုပ္မဆလာ - စားပြဲတင္တစ္ဇြန္း
ၾကံသကာရည္ - ၃ဇြန္း
ဆား - တစ္ဇြန္း
င၇ုပ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔. - ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)မုန္ညင္းကိုအပင္လိုက္ေ၇ေဆးသန္႔စင္ၿပီးေနလွန္းပါ။ႏြမ္းသြားပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။ ဂ်ဴးျမစ္ကိုလည္းသန္႔စင္ထားပါ။
(၂)မုန္လာဥ နီ ၊ျဖဴ တို႔ကိုလွီးျဖတ္ၿပီးဆားအနည္းငယ္ျဖင့္နယ္ၿပီးေနျပထားပါ။
(၃)ၾကံသကာကိုေညာင္ေစးက်ေအာင္က်ိဳထားပါ။ ခုခ်ဥ္ခုစားသံုးမည္ဆိုပါကၾကံသကာကိုပါးပါးစိတ္ၿပီးထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
(၄)တ႐ုပ္မဆလာအတြက္စမံုစပါး၊ဟြားေက်ာက္၊ပါေကာ၊နံနံေစ့တို႔ကိုေလွာ္ၿပီးႀကိတ္ထားပါ။ႀကိတ္ၿပီးသားလည္းသံုးႏိုင္ပါတယ္။င၇ုပ္သီးအေျခာက္အပြေတာင့္ကိုႀကိတ္ထားပါ
(၅)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးဆား၊တ၇ုပ္မဆလာ၊ၾကံသကာ၇ည္၊င၇ုပ္သီးမႈန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးနာနာနယ္ေပးပါ။
(၆)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးပုလင္းထည္းတြင္သိပ္ထည့့္ၿပီးအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ကာတပတ္ဆယ္၇က္ခန္႔ထားပါကမုန္ညင္းခ်ဥ္စားရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
**ေျခာက္ေသြ႔မႈနည္းပါကအျမန္ခ်ဥ္ႏိုင္ပါတယ္။လခ်ည္ထားရန္အတြက္ဆီကင္းၿပီးေျခာက္ေသြ႔ကာေ၇ပါဝင္မႈအနည္းဆံုးျဖစ္၇ပါမယ္။ပုလင္းတြင္ထည့္ပါကက်စ္လစ္သိပ္သည္းေန၇ပါမယ္။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...