6 June 2015

​ေဟာ့​​ေပါ့



Steamboat  လုပ္နည္းေမးလာသူမ်ားအတြက္တင္စရာပံုအသစ္လွလွမရွိေသးလို႔အ္မ္မွာလုပ္စားရင္းကရိုက္ထားတဲ့ပံုေလးဘဲတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းနွင့္ျပဳလုပ္နည္း
**************
ၾကက္ျပဳတ္ရည္
ငံျပာရည္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္
ဟင္းခပ္မႈန္႔
ခရုဆီ
ငရုပ္ေကာင္း
တံုယမ္းတံုး (နွစ္သက္ပါက)
နွစ္သက္ရာဟင္း႐ြက္စံု
ပဲျပား ၊ပဲၾကာဇံ ၊ေခါက္ဆြဲ
ငါးလံုး၊ၾကက္ဥ
နွစ္သက္ရာအသား၊ငါး၊ပုဇြန္
ဖတ္ထုပ္
(၁)ဟင္းရည္အိုးအတြက္ၾကက္ရိုးျပဳတ္ရည္ေကာင္းေကာင္းတည္ရပါ့မယ္။ၾကက္ရိုးကိုေရေဆးၿပီးေရလိုသေလာက္ထည့္ပါ။ဂ်င္းတတက္ထုထည့္ပါ။ၾကက္သြန္နီကိုထပ္ျခမ္းျခမ္းထည္ပါ။မုန္လဥအနီအျဖဴကို အတံုးႀကီ းႀကီးလွီးထည့္ပါ။
(၂)မီးဖိုတြင္တည္ပါ။မပြက္ခင္ထြက္လာေသာအျမဳတ္မ်ားကိုခပ္ထုတ္ေပးပါ။စတင္ပြက္လာပါကမီးကိုအေသးဆံုးအေနထားျဖင့္ျဖည္းျဖည္းခ်င္းပြက္ပါေစ။(အလြန္ဆူပြက္ေစပါကဟင္းခ်ိဳရည္ျဖဴေနွာက္ေနွာက္ျဖစ္ပါတယ္)လိုအပ္ပါကေရထပ္ျဖည့္ေပးပါ။
(၃)လိုအပ္ေသာၾကက္ျပဳတ္ရည္ေကာင္းေကာင္းရပါကအရိုးမ်ားမပါေအာင္စစ္ထုတ္ၿပီးSteamboatျပဳလုပ္မည့္အိုးထည္းသို႔ထည့္ပါ။
(၄)အရသာျဖည့္စြက္ပါ။ခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်ိဳစားခ်က္ပါကတံုယမ္းတံုးထည့့္ပါ။
(၅)ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုျပင္ဆင္ပါ။အသားမ်ားပုဇြန္မ်ား၊ဟင္း႐ြက္မ်ားကိုျပင္ဆင္ၿပီးတည္ခင္းထားပါ။
(၅)တြဲဖက္စားမည့္ေဆာ့ကိုျပဳလုပ္ပါ့မယ္။
(၆) ပဲငပိအငံ - အခ်ိဳပန္းကန္လံုးတစ္လံုး
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ -၅ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဗီနီဂါ - ၅ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
သၾကား - ၃ဇြန္း
ငရုပ္သီး - ဆယ္ေတာင့္
နံနံပင္အျမစ္ - ဆယ္ပင္
ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုေရာၿပီးစက္ျဖင့္ႀကိတ္ပါ။အရသာမွာခ်ဥ္ငံစပ္ျဖစ္ပါတယ္။ေဆာ့ကိုျပဳလုပ္ၿပီးေရခဲေသတၲာတြင္သိမ္းထားနိုင္ပါတယ္။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဟင္ခ်ိဳအိုးကိုဆူပြက္ေစၿပီးမ္ိမိသံုးေဆာင္လိုသည့္သားငါးသီးနွံမ်ားထည့္ၿပီးခ်ဥ္ငံစပ္ေဆာ့ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...