Almond Pavlova Roll
ပါဝင္ပစၥည္း
ၾကက္ဥအကာ ၄လံုး
သၾကား ၁ ခြက္
ၾကက္ဥအကာကို အျမဳတ္ထေအာင္ရိုက္ၿပီ း သၾကားကို ေျဖးေျဖးခ်င္းေလာင္းထည့္ကာ မာလာသည္ထိ ဆယ္မိနစ္ခန္႔ရိုက္ရပါတယ္
cream of tartar 1tsp သို႔ lemon သံုးလို႔လည္း ရပါတယ္ မာလာတဲ့ ၾကက္ဥအျမဳတ္ကို ဘမ္းတြင္baking paper ခင္းၿပီး ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္းခင္း ထည့္ပါ အေပၚမွ Almond Flake ကိုျဖဴးၿပီး
oven ကို ၁၈၀ဒီကရီ ေပးထားၿပီ း ၁၀မိနစ္ခန္႔ထည့္ဖုတ္ပါ ကိုင္လို႔ရတဲ့အေနထားတြင္ ထုတ္ယူၿပီး အျခားbaking paper တ႐ြက္ေပၚတြင္ cinnamon မႈန္႔ျဖဴးၿပီး ဖုတ္ထားေသာpavlova ကို ခင္းထားေသာစကၠဴေပၚတြင္ ေမွာက္ၿပီး စကၠဴခြာ အေအးခံထားပါ
Filling လုပ္ပါ့မယ္
whipping cream 200gm
Sugar 20gm ကို ပ်စ္ေအာင္ေမြၿပီး
stawberry 100gm ေသးေသးစိပ္ကာေရာေမြထားပါ
အေအးခံထားေသာ pavlova ေအးလ်ွင္ အေပၚမွ cream သုတ္ၿပီး ဆူရွီ လိပ္နည္းအတိုင္း လိပ္ယူၿပီးအေအးခံကာ လွီးျဖတ္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment