30 May 2015

Nasi Lemak


အုန္းထမင္း
ေန၇ာေဒသအသစ္တခုေ၇ာက္တိုင္းၾကံဳေတြ႔၇မွာကမတူညီတဲ့ေဒသအစားအစာပါဘဲ။တခ်ိဳ႕အစားအစာေတြကိုခ်က္ခ်င္းလက္ခံႏိုင္ေပမဲ့အခ်ိဳ႕ကိုက်မစားတတ္တာေတြၾကံဳေတြ႔၇တတ္ပါတယ္။ဒီထမင္းပြဲေလးကိုေတာ့ျမန္မာအစားအစာအုန္းထမင္းနဲ့တူတာတာမို႔အလြယ္တကူဘဲလက္ခံႏိူင္ပါတယ္။မေလး႐ွားအစားအစာအေတာ္မ်ားမ်ားဟာျမန္မာအစားစာေတြနဲ႔နည္းစပ္မႈ႐ွိပါတယ္။ခ်က္ပံုခ်က္နည္းနွင့္အ၇သာအနည္းငယ္ကြဲျပားတတ္ပါတယ္။ Nasi Lemak မေလးအုန္းထမင္း ေလးကိုေတာ့ စကၤာပူရဲ႕ေနရာတိုင္းမွာ အလြယ္ တကူရ႐ွိႏိုင္ပါ တယ္။ Nasi Lemak မွာေတာ့တြဲဖက္စားဖို႔ အဓ္ိက Sambal chilli sauce ေလးျဖစ္ပါတယ္။ Sambal လုပ္နည္းေလးတင္ ထားေပးၿပီးသားပါ။ခ်က္ၾကည့္၇ေအာင္ေနာ္။
Nasi Lemak ခ်က္၇န္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
************************
ဆန္ - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၆ခြက္
အုန္းႏို႔ - ၅၀၀ml
ဆား - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္း -လက္တစ္ဆစ္
စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း
ဆြမ္းေမြးရြက္ - ႏွစ္ေခ်ာင္း
ေ၇ - လိုသေလာက္
တြဲဖက္စားရန္
*******
ေျမပဲဆန္ေၾကာ္
ငါးနီတူးေျခာက္ေၾကာ္ ( ikan Bilis)
Sambal Chilli Sauce
သခြားသီးစိတ္
ၾကက္ဥျပဳတ္ / ၾကက္ဥေၾကာ္
ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္
Otak
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
ဆန္ကိုေ၇ေဆးၿပီးဂ်င္း၊ပါးပါးလွီးထည့္ပါ။စပါးလင္ကိုအနည္းငယ္ထုထည့္ပါ။ဆြမ္းေမြး၇ြက္ကိုထံုးထည့္ပါ။ဆားႏွင့္အုန္းႏို႔ထည့့္ပါ။အုန္းနိ႔ထည့္ၿပီးလိုအပ္ေသာေ၇ပမာဏကိုထပ္ထည့္ၿပီးခလုတ္ႏွိပ္၍တည္ပါ။ဆယ္မိနစ္ခန္႔တြင္အထက္ေအာက္တခ်က္ေမြေပးၿပီးခလုတ္ျပဳတ္ပါကငွက္ေပ်ာဖက္သို႔ပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးတြဲဖက္စားမည့္ၾကက္ဥ၊ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္၊သခြားသီး၊ေျမပဲ၊ငါးေျခာက္ေၾကာ္၊
sambal chilli တို႔ုျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

2 comments:

  1. ဆုုိဖီယာေရ..
    ဖဘမွာေတာ့အကုုန္နီးပါးမလြတ္ဘူးထင္တယ္ဖတ္ခဲ့တာ။
    ဒီမွာလည္း ေကာ္ပီရုုိက္ ကုုိ တင္ထားရင္ေကာင္းမယ္။
    ကိုုယ့္ဘေလာ့ က ပံုုေတြလည္း ဘေလာ့မွာ ေရာ ဖဘ မွာပါ ခုုိးယူျပီး ေျပာင္တင္ထားၾကတယ္။ သူတုုိ ့ကုုိယ္တုုိင္ခ်က္ထားသလိုုမ်ဳိး။
    မမအုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္​စမ္​းလုပ္​ၾကည္​့မယ္​ sis .​ေက်းဇူးပါ

      Delete

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...