31 May 2015

ေခ်ာကလတ္ကိတ္



Molten Chocolate Lava Cake
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေခ်ာကလတ္ - ၄၅ ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၅၀ဂရမ္
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ၾကက္ဥအနွစ္ - တစ္လံုး
သၾကား - ၂၀ ဂရမ္
ဂ်ံဳ - ၁၇ ဂရမ္
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ေခ်ာကလတ္နဲ႔ Butter ကိုအပူေပးၿပီးေရာေမြထားပါ။
(၂)ၾကက္ဥကိုသၾကားနဲ႔ေရာေမြပါ။
(၃)သၾကားေပ်ာ္လ်ွင္ေခ်ာကလတ္အေရာနဲ႔ေရာေမြပါ။ (၄)ၿပီးလ်ွင္ဂ်ံဳမႈန္႔ထည့္ကာနွ႔ံရံုေမြေပးၿပီးေထာပတ္သုတ္ထားေသာခြက္တြင္ထည့္ၿပီးအပူခ်ိန္၂၀၀ံဆင္တီဂရိတ္ျဖင့္၈မိနစ္ေလာက္ဖုတ္ၿပီးအေပၚမ်က္နွာျပင္ပိုင္းေျခာက္ၿပီးတင္းလာလ်ွင္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။ အျပင္ပိုင္းကိတ္သားတင္းတင္းေလးနဲ႔အတြင္းကေခ်ာကလတ္ ေဆာ့ေလးေတြကႏူးညံ့ၿပီးစားလို႔အလြန္ေကာင္းတဲ့ေခ်ာကလတ္ကိတ္ေလးျဖစ္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...